Do Nemačke preko Zadra



Mud Factory

Jednoglasnom odlukom smo proglašeni pobednicima, samim tim i predstavnicima Srbije na daljem takmičenju. Imamo manje od mesec dana da se spremimo za takmičenje sa bendovima iz zemalja bivše Jugoslavije. Nakon ovoga još više verujemo u ono što radimo i samouvereno grabimo dalje



 



Mud FactoryProšle subote, 10. maja u Domu omladine u Kragujevcu održano je kvalifikaciono veče na kojem su nastupili odabrani bendovi iz Beograda, Užica, Aranđelovca i Vranja. Uslovi za učešće na takmičenju bili su da bend ima minimum 30 minuta autorskog materijala, ali nema izdat materijal i ugovor sa izdavačem. Naš je još jednom pobedio, čime smo obezbedili nastup u superfinalu daljeg takmičenja i još jednu šansu za nastup u Nemačkoj, na takmičenju u sklopu Underwall festivala u Zadru od 4. do 9. juna.

Wacken Open Air je festival metal muzike koji se svake godine održava na severu Nemačke. Za dva dana, koliko traje, festival poseti i do 100 hiljada ljudi zbog čega se slobodno može reći da je u pitanju najveći festival ovog tipa u Evropi. Od 2004. godine organizuje se Wacken Metal Battle – jedinstvena prilika za neafirmisane bendove iz celog sveta da nastupe na jednoj od bina i takmiče se za neku od nagrada. U zemljama bivše Jugoslavije se održavaju kvalifikacione večeri gde se bira po jedan predstavnik svake zemlje koja ide u super finale i dalje se bori za nastup na Wacken festivalu. Moram da se osvrnem na prošlogodišnju Gitarijadu gde smo pobedili, jer smo tamo bili među bendovima koji nisu svirali metal, te nam je ovo bila jedinstvena prilika za okršaj na našem terenu kao i za preispitivanje. Žrebanjem je određeno da nastupamo treći, pa smo se uverili da neće biti nimalo lako jer su konkurentski bendovi bili itekako spremni. Polučasovnom svirkom Mud Factory pokazali smo najbolje što znamo, čekajući odluku žirija. Jednoglasnom odlukom smo proglašeni pobednicima, samim tim i predstavnicima Srbije na daljem takmičenju. Imamo manje od mesec dana da se spremimo za takmičenje sa bendovima iz zemalja bivše Jugoslavije. Nakon ovoga još više verujemo u ono što radimo i samouvereno grabimo dalje. U ime članova benda javno se zahvaljujemo upravi grada Vranja zbog obezbeđenog novca za prevoz do Kragujevca.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar