Jug izborio opstanak



I dogodine u istom rangu, 12 medalja i dva pehara sa deset takmičara

I dogodine u istom ranguMLADOST ZAJEČAR – JUG  75:83 (20:21, 23:26, 17:19, 15:17)



Igrano u Sportskoj hali u Zaječaru. Gledalaca: 300. Sudije: Vasić i Božić (obojica iz Niša).

MLADOST ZAJEČAR: Radosavljević 17, Mitrović 14, Stojković, Stevanović 8, Perović 2, Djokić, Veljković 6, Nanović, Petrović 14, Ristić 6, Simić 8, Nikolić.



JUG: Stevanović 28, Savić 2, Damjanović 7, M. Petrović, Milošević 10, M. Jovanović 14, A. Petrović 22.

Igrač utakmice: Nikola Stevanović (Jug).

Pobedom u Zaječaru nad direktnim konkurentom za ispadanje iz lige, Jug je napravio veliki posao i od naredne sezone ponovo će igrati u Prvoj regionalnoj košarkaškoj ligi. Mučenje koje je trajalo cele prolećne sezone je prekinuto i to sve zahvaljujući sedmorici odvažnih momaka na čelu sa Nikolom Stevanovićem koji su otputovali u Zaječar sa nadom da spasu klub od ispadanja i u tome uspeli. Mečevi koji slede, a reč je o subotnjem susretu u Vranju protiv Zdravlja iz Leskovca i u poslednjem kolu u Boljevcu sa domaćim Rtnjem, bez obzira na ishod, neće uticati na plasman. U naredna dva kola videće se da li će ligu napustiti Jablanica iz Medveđe ili Mladost Zaječar.

Rezultati 24. kola: Radnik – OKK Junior 59:65, Knjaževac – Kuršumlija 89:76, Prokuplje – Dimitrovgrad 94:66, Niš – Bor RTB  151:62, Rtanj – Soko Banja 82:78, Zdravlje Leskovac – Jablanica 147:58, Mladost Zaječar – Jug 75:83.
U narednom 25. kolu (19. i 20. aprila) sastaju se: Mladost Zaječar – Radnik, Jug – Zdravlje Leskovac, Jablanica – Rtanj, Soko Banja – Niš, Bor RTB – Prokuplje, Dimitrovgrad – Knjaževac, Kuršumlija – OKK Junior.

 

12 medalja i dva pehara sa deset takmičaraBENČ PRES: OTVORENO PRVENSTVO GRADA

Olimp sav u zlatu

Klub za dizanje tegova Olimp iz Vranja sa svojih deset takmičara osvojio je osam zlatnih, dve srebrne, dve bronzane medalje i dva velika pehara protekog vikenda na Otvorenom prvenstvu u organizaciji Ujedinjenog pauerlifting saveza i Grada Vranja. Učestvovalo je 70 takmičara iz 15 klubova u zemlji, a u ulozi gosta našli su se i takmičari iz Makedonije i sa Kosova i Metohije. Uzdanica kluba Tanja Zlatanović u kategoriji 66 kg osvojila je bronzu, Milici Marković u kategoriji 52 kg pripalo je zlato, Igor Jovanović u kategoriji 93 kg osvojio je dve zlatne medalje, u super teškoj kategoriji 120 kg Branko Živković i Bratislav Stanković osvojili su po zlatnu medalju, dok je Nikola Milojković u kategoriji 83 kg osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar