Dodić doneo spas



Ipak ostaju prvoligaši,

Ipak ostaju prvoligašiVRANjE – SMEDEREVO  4:2 (1:0)



Igrano u Velikoj dvorani Sportske hale u Vranju. Gledalaca: 300. Sudije: Aleksandar Jakšić (Gornji Milanovac) 8, Marko Marković (Guča) 8. Delegat: Dejan Prodanović (Kragujevac). Strelci: 1:0 Nikola Dodić u 1. minutu, 2:0 Stefan Stevanović u 21, 2:1 Emir Avdić u 28, 2:2 Darko Ristić u 30, 3:2 Nikola Dodić u 31, 4:2 Nikola Dodić u 36. Nagomilavanje prekršaja: Vranje 9 (4+5), Smederevo 9 (3+6).

VRANjE: MILAN TASIĆ 8, NIKOLIĆ 8, KRSTIĆ 8, STEVANOVIĆ 8, DODIĆ 9, Vučković 7, Stanojević 7, Stoiljković 7, Janjić 7, Dejan Tasić 7.



SMEDEREVO: MIHAJLOVIĆ 7, RISTIĆ 7, NIKOLA SIMIĆ 7, AVDIĆ 7, PAVLOVIĆ 7, Božidar Simić 7.

Igrač utakmice: Nikola Dodić (Vranje).

Dugo bitisanje na ivici prvoligaške provalije u ponedeljak uveče dobilo je svoj epilog! Fudbaleri Vranja uspeli su da u poslednjem kolu na svom terenu savladaju Smederevo i tako sačuvaju prvoligaški status. Meč je obilovao je krajnjom neizvesnošću jer su Vranjanci zavisili od ishoda susreta u Nišu između domaćeg VIK Naisusa i SAS Makobeta iz Zrenjanina. Vranje je u svakoj varijanti moralo da pobedi, a da bi opstalo, VIK Naisus bi trebalo da doživi poraz, igra nerešeno, a nikako da zabeleži pobedu. Desilo se da su Nišlije i Zrenjaninci remizirali – 1:1, Nišlije su osvojile ukupno kao i Vranje 18 bodova, ali fudbaleri jedinog prvoligaša u gradu ostaju u ligi, jer imaju bolji međusobni skor sa timom sa obala Nišave, pa se oni zajedno sa Kolubarom iz Lazarevca sele se u niži rang.

Do ključne pobede došlo se odličnom igrom u kojoj je dominirao mladi Nikola Dodić, koji je sa tri fantastična gola praktično sačuvao prvoligaški status svog kluba.

NIKOLA DODIĆ, TROSTRUKI STRELAC
OVU NOĆ ĆU PAMTITI DOK SAM ŽIV
– Mlad sam fudbaler i ovako nešto doživljavam prvi put u životu. Morali smo da pobedimo, jer samo tako možemo opstati u ligi. Sudbina je htela da ja prelomim utakmicu sa Smederevcima, postignem tri gola. Mojoj sreći nema kraja i ja ću ovu noć pamtiti dok sam živ.
Rezultati 18. poslednjeg kola: Bečej – Novi Pazar 5:3, Kolubara – Kalča 3:3, Kopernikus vidre – Ekonomac 1:6, VIK Naisus – SAS Makobet 1:1, Vranje – Smederevo 4:2.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar