Hančani slavili posle drame



,

MORAVA – PIROT 78:72 (17:16, 15:20, 20:15, 17:18, 9:3)



Igrano u Dvorani sportova u Vladičinom Hanu. Gledalaca: 700. Sudije: Stošović, Ković i Dašić.

MORAVA: Kostić, Radivojević 19 (4 as.), Vukašinović, Tešanović, Jovanović 17 (10 sk.), Stanisavljević, Milenković 11, Petrović, Stevanović, Stojanović 3, Stanković 15 (5 ul. 6 as.) Grujić 13 (15 sk.).



PIROT: Čolić 3, Mukanović 10 (6 sk. 6 as.), Filipović 15 (5 sk. 5 as.), Petrović, Nikolić, Pendić 2, Kosanović 26 (5 sk.), Stanković, Mladenović 3 (4 sk.), Stojanović 13 (9 sk.).

Igrač utakmice: Grujić (Morava).

Neviđena drama u Vladičinom Hanu! U derbiju timova iz sredine tabele Morava je teškom mukom došla do pobede nad ekipom Pirota. Hančani su nekako dobili prvu četvrtinu – 17:16. Gosti iz Pirota uzvratili su žestoko, i sa odličnom igrom u odbrani dobili drugu sa 20:15. Posle odmora, Morava briljira u trećoj četvrtini, a Radivojević, Jovanović i Grujić nemilosrdni pod košem gostiju i na kraju 20:15. U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš. Oko 700 gledalaca ustalo je sa sedišta i u strahu posmatralo krajnje neizvesnu završnicu koja je podsećala na dramu. Na 39 sekundi pre kraja Matija Mladenović izjednačuje – 69:69, ali do kraja Hančani preuzimaju kontrolu za konačnih 78:72.

Rezultati 21. kola: Morava – Pirot 78:72, Kolubara LA 2003 – Železničar 89:82, Beovuk 72 – Mladost Čačak 72:65, Radnički – Proleter naftagas 88:75, Spartak – Šabac 89:78, Vojvodina – Mladost Zemun 73:72, Napredak Maksi – Jagodina 88:78.
U narednom, 22. kolu (29. i 30. marta) sastaju se: Pirot – Napredak Maksi, Jagodina – Vojvodina, Mladost Zemun – Spartak, Šabac – Radnički, Proleter Naftagas – Beovuk 72, Mladost Čačak – Kolubara LA 2003, Železničar – Morava.

 

PORTRET: IVANA ANDjELKOVIĆ, MLADA RUKOMETAŠICA VRANjA

Književnost i hazena ruku pod ruku

Mlada i talentovana rukometašica Ženskog rukometnog kluba Vranje Ivana Anđelković, tek što je ušla u devetnaestu godinu života, iza sebe ostavila je veliki trag. Kapiten je ekipe, najbolja je igračica Prve ženske rukometne lige Srbije grupa istok, deveti je strelac lige sa prosekom u jesenjem delu od šest pogodaka po meču, u prolećnom delu na četiri dosadašnja susreta postigla je ukupno 39 golova, što je skoro deset pogodaka po susretu i za ne verovati da je na Filološkom fakultetu – grupa za srpski jezik i književnost najbolji student, sa prosečnom ocenom 9,51! Vitka i visoka ko jablan, lagano nadmašuje protivničku odbranu i sa pozicije levog beka na kojoj igra, u poslednjem susretu sa Knjaževčankama dala je deset golova i bila najefikasniji strelac susreta. Kao pravi kapiten tokom meča daje ton igri i svoje klupske drugarice bodri u svakoj akciji, pogotovo kad dođu teški trenuci. Sem rukometa, mlada Ivana iz ruku ne ispušta ogromne knjige naših velikih pisaca poput Andrića, Selimovića, Crnjanskog, Nastasijevića, a ne mali broj takođe podebelih knjižurina prelazi preko njenih ruku, a vezani su za pravopis i gramatiku. Za sve nađe vremena, a kako uspeva na oba fronta, sama objašnjava:

«Više volim da me prijatelji i oni koji me poznaju zovu Ivana hazenašica, a ne Ivana rukometašica. Sasvim slučajno došla sam do fotografija devojaka koje su počinjale da igraju rukomet i to veliki koji se zvao hazena. Mi sada igramo istu igru u nešto izmenjenom obliku i na manjem prostoru i to je sada rukomet. Ali, ja sam više zaljubljena u tu veliku hazenu, kao što sa istim žarom prilazim našim velikim književnicima poput slavnog Ive Andrića. Volim rukomet, volim našu prelepu književnost i pravopis i kada to radite istinski, onda to daje i rezultat. Našem timu ne ide najbolje, ali teši me činjenica da zbog odustajanja klubova niko ne ispada iz lige tako da ću i naredne sezone igrati prvoligaške mečeve. Postoji interesovanje od klubova za mene, ali ja ne mogu bez kluba u kome sam naučila prve korake – govori skromno Ivana Anđelković.

VOJISLAV TASIĆ, ŠEF STRUČNOG ŠTABA
IVANA IMA OGROMAN POTENCIJAL
U ženskom rukometnom klubu koji se najpre zvao Jumko a sada Vranje sam pola veka. Mnoge generacije devojaka su prošle, ali Ivana je nešto posebno. Njena skromnost, ogroman rad, disciplina, i velika želja da napreduje i pomogne klubu, svima nama dalo je obavezu da je maksimalno podržimo. Ivana je kapiten ekipe, udruženje klubova ju je proglasilo najboljom rukometašicom jesenjeg dela prvenstva, bila je deveta na listi strelaca lige, sada je pri samom vrhu, uspeva da bude odličan student i mi se prosto ponosimo sa njom. Dobro poznajem rukometašice iz ostalih klubova i odgovorno tvrdim da je ona u ovom trenutku najbolji levi bek u Srbiji. Šteta je što ne igra u timu koji se takmiči u super ligi, sigurno bi bila član naše ženske reprezentacije.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar