Imamo tim za velika dela



Cilj je šesto mesto

Cilj je šesto mestoMečevima šesnaestog kola, u subotu 1. marta, počinje prolećni deo šampionata Prve fudbalske lige Srbije. Do kraja juna, kada se spušta zavesa na prvenstvenu sezonu, vodiće se bespoštedna borba za prva dva mesta koja vode direktno u Jelen super ligu, a ništa manja za treću poziciju koja vodi u baraž za trećeg člana superligaškog karavana. Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u donjem delu tabele, gde četiri poslednjeplasirana kluba napuštaju takmičenje kako bi na njihovo mesto došli prvaci četiri grupe Srpske lige. Surdulički Radnik, kome je ovo prva sezona u prvoligaškom društvu, jesen je završio na trinaestom mestu sa 18 osvojenih bodova i do kraja učiniće sve da ne razmišlja o opstanku.



Zbog toga su Surduličani 12. januara počeli pripreme na Vlasini, odakle su otišli u Grčku.

Radnik je u Sportskom centru Katerini odigrao tri utakmice sa timovima iz druge grčke lige i sva tri meča rešio u svoju korist, a po povratku odigrao je još toliko mečeva od kojih je dva dobio, a sa superligašem Radničkim u Nišu igrao je nerešeno 1:1. Mnogi smatraju da je prolećni sastav Radnika, s obzirom na pojačanja, jedan od ozbiljnijih timova u prvoligaškoj konkurenciji i svi mu predviđaju visok plasman na tabeli. I sami Surduličani su uvereni u berićetno proleće, a dugogodišnji kapiten tima Nikola Stojanović sa puno optimizma govori o sezoni koja je na pragu:



– Fudbaleri i trener Saša Nikolić su najveći kapital kluba kome je cilj da opstane u ligi i po okončanju sezone zauzme šestu poziciju na tabeli. Mogima će se to u ovom trenutku učiniti velikim zalogajem, ali ja smatram da nije, jer u naš tim su došli igrači velikog formata poput Gajića, koji je došao iz Železničara iz Lajkovca, Milosavljevića i Jeremića koji su nam pristigli iz kruševačkog Napretka, potom Puletića iz Bežanije, mladog Tasića iz vranjskog Dinama, Gordića iz lučanske Mladosti, te Bogdanovića koji je došao sa severa Bačke – Spartak Zlatibor vode. Sa njima i igračima koji su u klubu bili u jesenjoj sezoni, mi s pravom računamo na visok plasman, a prvu radost sa navijačima podelićemo u subotu kada na svom stadionu dočekujemo Inđiju– jasan je kapiten Surduličana.

U 16. kolu (u subotu 1. marta) sastaju se: Teleoptik – Proleter, Sloga(Kraljevo) – Jedinstvo Putevi, Borac – Metalac, Mladost – BSK, Dolina – Sinđelić, Smederevo – Sloga(PM), Radnik – Inđija, Timok – Bežanija.

RASPORED UTAKMICA
Šesnaesto kolo: Radnik – Inđija, sedamnaesto kolo: Bežanija – Radnik, osamnaesto kolo: Radnik – Timok, devetnaesto kolo: Radnik – Teleoptik, dvadeseto kolo: Smederevo – Radnik, dvadesetprvo kolo: Radnik – Dolina, dvadesetdrugo kolo: Mladost(L) – Radnik, dvadesettreće kolo: Radnik – Borac, dvadesetčetvrto kolo: Sloga(K) – Radnik, dvadesetpeto kolo: Radnik – Proleter, dvadesetšesto kolo: Jedinstvo Putevi – Radnik, dvadesetsedmo kolo: Radnik – Metalac, dvadesetosmo kolo: BSK – Radnik, dvadesetdeveto kolo: Radnik – Sinđelić, trideseto kolo: Sloga(PM) – Radnik.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar