Bivša vlast ništa nije radila



Nakon dogovora demokrata (koji su u Banji kolektivno prešli u Tadićevu NDS), naprednjaka i URS-a u Vranjskoj Banji, smenjen je dosadašnji predsednik te gradske opštine Predrag Milenković, a njega je zamenila Slavica Sotirović koja je na ovoj funkciji bila do 2012. godine. Razlog za izbacivanje socijalista sa vlasti u Banji je, prema njenim rečima, nepoštovanje koalicionog sporazuma.



Šta se promenilo tokom dve godine dok niste bili na vlasti?

– Promenila se činjenica da se u Banji ništa nije radilo, o čemu smo stalno govorili dok smo bili u opoziciji. Svesni stanja koje ne ide u prilog građanima, preduzeli smo sve kako bismo smenili predsednika i nastavili da radimo na započetom. Otkad smo izašli iz vlasti, svi projekti koji su bili spremni za realizaciju ostali su tako u fascikli, uopšte se na njima nije radilo. Letnja pozornica na primer, ili uređenje platoa ispred administrativnog centra. Iako je u međuvremenu Ministarstvo za infrastrukturu raspisalo konkurs kojim bi lokalnim samoupravama bilo podeljeno 145 miliona dinara za realizaciju projekata, vlast nije ni konkurisala sa pomenutim gotovim projektima. Mnogo je šansi propušteno za ove dve godine.



Da li zbog nove koalicije vlast u Vranju, koju čine SPS i DS, na neki način opstruira vaš rad?

– Prilikom pregovora sa socijalistima, postigli smo dogovor da DS i SPS budu u koaliciji, a jedna od tačaka je bila da se vlast u Vranjskoj Banji formira do 11. februara. Međutim, socijalisti nisu ispunili taj dogovor, jer su očigledno mislili da Banja služi za potkusurivanje svim političkim opcijama. Da ne bi stanovnici ispaštali zbog nefunkcionisanja vlasti, napravili smo sporazum sa SNS-om i URS-om i 20. februara na sednici smenili predsednika. Naravno da je bilo svakakvih opstrukcija, poput pritisaka na odbornike koji su učestvovali u tom dogovoru, kao i nedavni slučaj prebijanja člana URS-a.

Koji će biti glavni ciljevi sadašnje vlasti u Vranjskoj Banji?

– Prvo moramo potpuno da sagledamo stanje, za šta će nam sigurno trebati oko mesec dana. Potom će uslediti pronalaženje načina za realizovanje projekata koje smo pripremali, kao i rad na rešavanju brojnih životnih problema stanovnika Vranjske Banje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar