Šampionke iz inata



Bez pomoći lokalne samouprave, Laka pobeda

Bez pomoći lokalne samoupraveIako su do titule jesenjeg prvaka došle sa samo jednim izgubljenim setom, odbojkašice Mladosti ni posle sedam godina postojanja, ne dobijaju novac iz gradskog budžeta. Troškove takmičenja snose roditelji, često i same odbojkašice, ali im to ne smeta da beleže odlične rezultate – pred mladim Vranjankama padale su odbojkašice iz Pčinjskog, Jablaničkog i Topličkog okruga. Igračicama poniklim u klubu minule jesenji se priključilo i pet devojka iz ŽOK Vranje. Treniraju u dvorani Medicinkse škole, a mlađe selekcije u salama OŠ ,,Svetozar Marković“ i fiskulturnoj sali Tehničke škole. Ukupno ternira stotinak devojaka veliki što je odlična baza kluba čiji je cilj da se od leta nađe u Drugoj ligi. Sportski direktor Miodrag Petrov komentariše najnoviji uspeh devojaka:



– Devojke ostvaruju fantastičan uspeh obzirom na okolnosti u kojima rade. Ni jedna naša selekcija nema dotaciju iz budžeta i pitam se dokle će to trajati jer smo ispunili sve kriterijume koje Sportski savez propisuje. Možda čekaju da se devojke plasiraju u Drugu ligu kao što smo i mi iz muške selekcije, pa tek onda da odreše kesu. Videćemo, leto je blizu i nadam se da će naša selekcija biti u ravnopravnom položaju kao što su to i devojke iz odbojkaškog kluba Vranje, čije sve selekcije finansira grad. Devojke su postale šampionke zahvaljujući velikoj upornosti i njih i roditelja i mogu reći da je tu bilo i velikog inata  – zaključuje Petrov.

 



Laka pobedaODBOJKA: MEDjUOKRUŽNA ODBOJKAŠKA LIGA – JUG (M)

Zmajevi oduvali Prokupčane

VRANjE – TOPLIČANIN 3:0 (25:14, 25:19, 25:16)

Igrano u Maloj dvorani Sportske hale. Gledalaca: 100. Sudije: Marija Aleksić i Aleksandar Stevanović (oboje iz Vranja). Meč trajao: 60 minuta.

VRANjE: Petrov, Nedeljković, Stojanović, Mladenović, Deljanin, Petrović, Zdravković, Smiljković, Milošević, Trajković, Ristić. Trener: Slavoljub Stojanović.

TOPLIČANIN: Radonjić, Nikola Janioćijević, Ristić, Sredojević, Mihajlović, Nemanja Janićijević, Miketić, Savić, Popović, Koštić, Bešković, Milosavljević. Trener: Aleksandar Mladenović.

Igrač utakmice: Filip Smiljković (korektor Vranje).

Odbojkaši Vranja koji se zajedno sa Leskovčanima bore za titulu prvaka u Međuokružnoj odbojkaškoj ligi, nisu imali težak zadatak u meču sa Topličaninom iz Prokuplja. Mnogo kvalitetniji, Vranjanci za svega 60 minuta igre uspeli su da ostvare ubedljivu pobedu od 3:0 i tako održe šampionski ritam.

 

ODBOJKA : DRUGA LIGA ISTOK (M)

Pobeda nad fenjerdžijom

PIROT – MLADOST 2:3 (23:25, 24:26, 25:20, 25:20, 14:16)

Igrano u Hali sportova u Pirotu. Gledalaca: 250. Sudije: Stanković i Cvetanović (obojica iz Leskovca). Meč trajao: 122 minuta.
Pirot: Stojanović, Djorić, Dimitrov, M. Kostić, A. Kostić, Matejić, Stamenković, Djurić, Aleksov, Bogićević. Trener: Smiljulj.
Mladost: P. Radenković, N. Radenković, Manić, Ranđelović, Stevanović, Stojković, Djorđević, Cvetković, Ristić. Trener: Ristić.
Igrač utakmice: Manić (korektor OK Vranje). 
Punih trideset minuta petog seta igralo se poen za poen, sve do 14:14. Zatim su usledila dva snažna servisa Vranjanaca, korektor Manić je blistao u završnici i na kraju 14:16.

Rezultati 10.kola: Desetka – Milenijum 3:1, Borac – Jagodina 3:1, Pirot – Mladost 2:3, Niš – Hajuk Veljko 3:0, Topličanin – Radan – odložen.
U narednom 11.kolu (1 i 2 marta) sastaju se: Niš – Desetka, Hajduk Veljko – Topličanin, Radan – Pirot, Mladost – Borac, Jagodina – Milenijum.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar