Tončev kao noćna mora



Ne treba nam kampanja: Tončev, Zloupotreba vlasti: Stajković, Treba nam posao: Stanković, Promene u rukovodstvu: Radojčić, Prljava konkurencija: Petrović, Što dalje od Evrope: Stojanović

Svi surdulički političari u kampanju ulaze samo sa jednom idejom – kako da sa trona skinu aktuelnog predsednika opštine i njegove socijaliste za koje je na prošlim izborima glasalo 45 odsto birača



 



Treba nam posao: StankovićZloupotreba vlasti: StajkovićNe treba nam kampanja: TončevNekoliko je razloga zbog kojihe će predstojeći parlamentarni izbori i sve ono što će ih pratiti, u Surdulici biti i sadržajni i zanimljivi. Prvo, što socijalisti čine sve kako bi ponovili rezultat iz 2012. kada je za njih glasalo 45 odsto izašlih birača. Drugo, sa manje od 14 odsto podrške na prošlim izborima, naprednjaci (ali I svi ostali) će ovoga puta učiniti sve da se reše noćne more koja se zove Novica Tončev. Da naprednjaci ozbiljno prilaze poslu vidi se I po tome što kampanju vodi Dragan Stevanović, predsednik Okružnog odbora stranke i državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

-Mi ćemo ovoga puta oštricu naše borbe za glasove usmeriti na Vranje i Surdulicu, gde ćemo imati žilavu borbu sa socijalistima – rekao je Stevanović na press konferenciji vranjskih naprednjaka pre desetak dana.

Medjutim, uz socijaliste i naprednjake, 16. marta na izbornu crtu će izaći i demokrate, nove demokrate, eksperti, radikali, Čedini liberali i Koštunicine demokrate…

REČI I DELA

Odgovarajući na pitanja “Vranjskih” lideri surduličkih partija  najavljuju žilavu borbu za biračko telo koje ima nešto manje od 18.000 glasova. I svi se nadaju uspehu.

Novica Tončev, predsednik opštine i surduličkog odbora SPS kaže da stranka u Surdulici ne vodi nikakvu posebnu izbornu kampanju jer veruje da su dosadašnji rezultati najbolja preporuka.

JOVICA CVETKOVIĆ, PREDSEDNIK LDP
NE DAJEM IZJAVE ZA VRANjSKE
– Nisam raspoložen da razgovaram, jer “Vranjske” nisu prema nama korektne. Pre tri godine, u sličnoj situaciji, u onlajn izdanju, sve ste sagovornike objavili, samo niste nas jer smo bili najkritičniji prema vlasti. Osim toga vaših novina nema u trafikama u Surdulici, a ima ih samo kod Tončeva.

– Naša kampanja su naš rad i naši rezultati koji traju u kontinuitetu od 2008. godine. Sve što smo građanima Surdulice ponudili 2008. godine, nudimo im i danas. Apsolutno nema potreba da to ponavljamo, jer smo za ovih šest godina delima, u skakoj pori života, pokazali ko smo i kakvi smo. Mi našu politiku prema građanima ne zasnivamo na obećanjima, već na delima koja postaju vlasništvo svih građana Surdulice. Mislim da će i ovoga puta ogromna većina građana Surdulice dati svoj glas socijalistima i meni – budućem poslaniku. Mi realno očekujemo da osvojimo 50 odsto glasova, a da onih drugih 50 odsto podele naši rivali. Za naše političke konkurente glasaće samo oni koji veruju u njihova lažna i neutemeljena obećanja. Svi dobronamerni građani su prepoznali da se Surdulica menja brže od drugih i da je to danas grad sa novim imidžom i novim evropskim standardima.

Boban Petrović. predsednik surduličkih naprednjaka kaže da je zadovoljan kampanjom i reakcijama građana:

– Nažalost, konkurencija je u maniru sa prethodnih izbora krenula prljavo i bezobrazno: nude novac, uglavnom iz opštinskog budžeta i prete ljudima. Ja ipak verujem u pravilnu odluku naših sugrađana 16. marta.

Mi sada ne nudimo nego tražimo. Tražimo opštu podršku politici SNS-a i Aleksandra Vučića, jer je to jedini način da svom snagom krenemo u društvene reforme. Naravno,očekujem našu pobedu.

Nenad Stojanovć, predsednik OO DSS kaže da se kampanja u Surdulici tek zahuktava, ali da to ne važi za naprednjake i socijaliste “koji su već krenuli u osvajanje marginalizovanih društvenih grupa”.

–  Što se nas tiče, mi stojimo iza stavova stranke i generalnog stanovišta o političkoj i ekonomskoj nezavisnosti Srbije. Nadamo se da će građani Srbije vrlo brzo shavtiti da od srljanja prema Evropi nemaju i neće imati baš ništa. Sve što Evropa radi kosi se sa našim i političkim i ekonomskim stavovima.

Stojanović očekuje da će popraviti rezultat iz 2012, kada je DSS u Surdulici osvojio četiri odsto glasova.

– Građani postaju svesni da u Evropi ne teku med i mleko. Mi na ovim izborima biračima ne nudimo “šarenu lažu”, već ekonomsku nazavisnost Srbije.

Promene u rukovodstvu: RadojčićPrljava konkurencija: PetrovićŠto dalje od Evrope: StojanovićRadikali tek ulaze u kampanju i pozivaju Surduličane da glasaju “za sebe I svoju decu”.

– Mi smo upravo završili neke promene u rukovodstvu, tako da SRS tek sada kreće u kampanju. Nadamo se da ćemo tokom nje završiti sve što budemo planirali – kaže Goran Radojičić, predsednik OO SRS.

PRODAVCI MAGLE

Iz Ujedinjenih regiona Srbije (URS) poručuju das u nova radna mesta prioritet u Surdulici. Vidosav Stanković, šef odbora stranke kaže da je vreme ratobornihh izjava prošlo i da nas sve čeka ozbiljan posao:

– Kampanja je krenula onako kako smo očekivali – ofanzivom socijalista i naprednjaka. U toj borbi za pozicije mi moramo da im pokažemo da postoje i druge opcije, ljudi koji drukčije misle. Tako će se, izmedju više opcija, birači lakše odluičiti za onu pravu. Na izborima očekujem da pređemo cenzus i ovde i u Srbiji, a da se potom uključimo svi u rad.. Srbiji su danas potrebna dela, našoj deci je potrebna budućnost po njihovoj meri kuju im mi moramo obezbediti.

Slavoljub Stajković, predsednik OO DS najviše pažnje posvećuje radu aktuelne vlasti, koju kritikuje zbog “zloupotreba u kampanji, pretnji i ucena”:

– Mi u Surdulici nudimo snagu i reč pristojnih ljudi. Srbija, pa naravno i  Surdulica, su pred bankrotom, jer je predhodna vlast samo prodavala maglu. 

DS će u Surdulici osvojiti onoliko glasova koliko građani budu glasali za sebe, svoju budućnost i budućnost svoje dece! Setimo se izbora 6. maja 2012. kada je jedna opcija osvojila apsolutnu većinu glasova građana Surdulice koji su očekivali da budu zaposleni, da pristojno žive i rade. Ta grupa je danas bogatija, ima pare, nekretnine, limuzine… a sirotinja, koja je za njih glasala, je na ulici.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar