Karatisti Miloš Mitić i Milica Stanković i FK Radnik najbolji



Miloš Mitić i Milica Stanković, Karate klub Tanden, FK Radnik,

Miloš Mitić i Milica StankovićMiloš Mitić, član Karate kluba Tanden, osvajač dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, proglašen je za najboljeg sportistu, Milica Stanković iz istog kluba, osvajač zlatne medalje u katama pojedinačno na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu, za najbolju sportiskinju, a Fudbalski klub Radnik za najuspešniji sportski kolektiv Surdulice za 2013. godinu. Za najboljeg trenera proglašen je Dragan Stanisavljević, trener Košarkaškog kluba Radnik, dok je kapiten Marko Marković dobio priznanje za najveći sportski domet u minuloj godini.



PARA IMA

Prošlog četvrtka, u „kristalnoj sali“ Hotela Srbija u Surdulici upriličena je svečanost povodom proglašenja najboljih pojedinaca i kolektiva u sportskoj 2013. godini. U prepunoj sali našli su se mnogobrojni sportisti, ljubitelji sporta, predstavnici lokalne samouprave, kulturnog i ekonomskog života opštine. Prvi čovek Surdulice Novica Tončev obratio se svim učesnicima ove tradicionalne  manifestacije:

Karate klub Tanden– Mnogo puta smo trpeli kritike zbog činjenice da se mnogo izdvaja za sport iz budžeta opštine. Kada vidim koliko se mladih u Surdulici bavi sportom i kakve zadivljujuće rezultate postižu naši sportisti, ja ću reći da ćemo još više izdvajati za sport i. Draga omladino Surdulice, još više se bavite sportom, a za sredstva nemojte da brinete! U ovom trenutku sportistima Surdulice je na raspolaganju 45 miliona dinara, 10 miliona dinara je u rezervi, pa ako zatreba i te pare će se potrošiti – istakao je prvi čovek Surdulice.



Prva priznanja otišla su u ruke najboljih pojedinaca iz Ženskog košarkaškog kluba Radnik, zatim muške selekcije KK Radnik, Karate kluba Tanden, Rukometnog kluba Radnik, Odbojkaškog kluba Surdulica, Bokserskog kluba Radnik i Fudbalskog kluba Radnik.

FK RadnikPriznanja za visoke sportske domete uručena su najpre Radmili Stamenković i Marku Markoviću iz muške i ženske košarkaške sekcije Radnika. Potom je priznanje otišlo u ruke mladog člana Bokserskog kluba Filipa Mitića, za za njima legendarnom kapitenu FK Radnik Nikoli Stojanoviću, koji je zajedno sa drugovima u junu prošle godine omogućio da se klub plasira u Prvu fudbalsku ligu Srbije. Iz Karate kluba Tanden za visoke sportske domete nagrađeni su: Minja Stojanović, Ivana Stojanović, Nebojša Milošević, Nikola Kostić, Stefan Dimitrijević, Arsen Novaković, Uroš Cvetković i Djorđe Cvetanović.

U kategoriji sportski radnik priznanja su dobili Slavoljub Radulović, predsednik Skijaško-planinarskog društva Vlasina, Dragan Stanisavljević proglašen je za najboljeg trenera, a posebno priznanje uručeno je i treneru Karate kluba Tanden Srboljubu Mitiću.

PRIZNANjA SA SARADNIKE VRANjSKIH
Organizator ove 11. po redu manifestacije dodelio je priznanja i za visoku medijsku profesionalnost u pružanju informacija iz surduličkog sporta.
Zahvalnice i priznanja otišla su u ruke surduličkih novinara Dragana Miloševića i Zorana Davidovića, Vojkana Ristića, regionalnog dopisnika lista Danas, kao i novinarima Vranjskih Radomanu Iriću i Dragoradu Staniću.

Prestižno priznanje najbolji sportski kolektiv Surdulice za 2013. sa pravom je otišlo na adresu Fudbalskog kluba Radnik, koji je u minuloj godini napravio istorijski podvig, plasiravši se u Prvu fudbalsku ligu Srbije, što predstavlja najveći uspeh fudbala u ovoj opštini od 1926. godine kada se počeo igrati fudbal na ovim prostorima. Predsednik Fudbalskog kluba Goran Slavković u ime kluba primio je veliki pehar i priznanje, a takođe priznanje je uručeno i generalnom sekretaru Slađanu Milenkoviću.

U kategoriji mladi sportista opštine priznanja su uručena Nini Djorđević iz Karate kluba Tanden, koja je u minuloj godini osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu u disciplini kate pojedinačno i mladom bokseru Petru Stošiću iz Bokserskog kluba Srbija, koji je 2013. obeležio sjajnim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj bokserskoj sceni.

POSEBAN DOPRINOS

Miloš Mitić, osvajač dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, i četvrti na svetskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, proglašen je za sportistu Surdulice za 2013. godinu.

Njegovu koleginicu iz kluba Milicu Stanković žiri je proglasio najboljom sportiskinjom Surdulice, a u obrazloženju je rečeno da je ova mlada karatiskinja u 2013. godini na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju u katama pojedinačno, da je uz to odličan student druge godine na Vojnoj akademiji sa prosečnom ocenom deset.

Na kraju, Čedomiru Mitiću, predsedniku Skupštine opštine Surdulica, uručeno je priznanje za ogroman doprinos koji je dao tokom minule godine celokupnom surduličkom sportu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar