Dža Ili Bu prvi put u Vranju



,

Nakon preko 60 održanih koncerata širom regiona u 2013. godini, beogradski pank rok sastav Dža Ili Bu u sklopu svoje turneje KUKOVO LETO, održaće koncert u klubu Darkvud u Vranju, u subotu, 1. februara. Bend je od prošle godine pojačan gitaristom Vladanom Vasiljevićem – Vasketom, ali i novim basistom Vukom Pavlovićem, nekadašnjim članom grupe Gangbangers.



Nastupiće i vranjski sastav Mud Factory, pobednici zaječarske Gitarijade.

Karte za svirku su u pretprodaji od 25. januara po ceni od 200 dinara, a na dan kocerta će koštati 50 dinara više. Broj karata je ograničen.



 

VELjKO RISTIĆ, MATEMATIČAR

Mit o štreberima

Veljko Ristić je učenik osmog razreda Osnovne škole ’’Branko Radičević’’ zavoleo je matematiku još u prvom razredu kod učiteljice. Naravno, kao i svi kojima ovaj predmet dobro ide, kaže da to nije teška i nerazumljiva nauka.

-Matematika je prirodna nauka koja je veoma interesantna i zanimljiva. Ne zahteva bubanje ili preobimno teorijsko učenje. Samo se vežbanjem može shvatiti i dobro znati.

Ne slaže se s tim da su dobri učenici, štreberi, oni koje ništa sem škole ne zanima. Po njemu su dobri djaci obično omiljeni u društvu i dobri sportisti.

-Mit o štreberima je netačan.

 Druželjubiv je i voli da pomaže ljudima, a kada je nekom njegovom prijatelju potrebna pomoć iz ove oblasti uvek pomogne koliko god može.

Iako postoji veliki broj oblasti u matematici, ističe da posebno voli da rešava logičke zadatke.

Oni su mu posebno zanimljivi, zahtevaju da se dobro razmisli i sagleda iz nekoliko različitih uglova.

Svestan je svog znanja i kaže da svakako postoje zadaci koje ne može da reši. Kada je reč o takvim zadacima, tu je i prva pomoć, nastavnik u penziji koji živi u komšiluku i tada ne postoji nijedan nerešiv zadatak.

Ovaj skromni mladić nije, kao i većina njegovih vršnjaka, siguran čime će se baviti u životu.

-Ko zna, možda će me matematika odvesti do mog budućeg zanimanja.

Jelena Arsić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar