Teška saobraćajka kod Zlatokopačke petlje



,

VRANjE – U sredu, 15. januara, oko 05,00 časova, kod nadvožnjaka „Zlatokopačka petlja“ u Vranju, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna maloletna osoba iz Vranja zadobila tešku telesnu povredu, dok je V.S (1995) iz Vranja zadobio laku telesnu povredu.



Do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozilo marke „opel“, vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.S udarilo u zaštitnu ogradu koju je probilo i sletelo pored puta.

Po ovlašćenju zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske uprave u Vranju.



Protiv V.S Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštila je Policijska uprava u Vranju.

 

Kod Preševa uhapšeni članovi „gnjilanske grupe“

PREŠEVO – Granična policija uhapsila je kod Preševa dvojicu pripadnika „gnjilanske grupe“ Oslobodilačke vojske Kosova, koje je Apelacioni sud u Beogradu oslobodio optužbe za ratni zločin nad Srbima u Gnjilanu 1999. godine.

Uhapšeni su Burim Fazliu i Kamber Sahiti koji su nameravali da pređu na Kosovo.

Fazliu i Sahiti su bili među 11 pripadnika „gnjilanske grupe“ OVK koje je Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu 19. septembra 2012. osudilo na ukupno 116 godina zatvora, a šestoricu oslobodilo.

Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je novembra 2013. godine sve te osuđene članove „gnjilanske grupe“ pravosnažno oslobodio optužbi za ratni zločin.

Po pisanju preševskih medija na albanskom jeziku, „oslobađajuća presuda Apelacionog suda u Beogradu zvanično je objavljena 8. januara 2014. godine“.

 

AKCIJA GROM

U policijskoj akciji Grom Vranju je uhapšen Ć.T. (41) iz Preševa zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i prodavao opojne droge. 

Sumnja se da je Djorđe Jakovljević, poznatiji kao Djole Slinavi iz Lazarevca, takođe uhapšen u akciji, od Ć. T. u Nišu uzeo uzorke heroina u cilju utvrđivanja kvaliteta. Nakon što je potvrdio čistoću heroina, Jakovljević je naručio i smesu paracetamola i kofeina u iznosu od 35.000 evra, u nameri da ih dalje proda preko svoje mreže preprodavaca u Beogradu i Lazarevcu.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Ubio ga balvan u šumi

VLADIČIN HAN – Branislav Djorđević (22) iz Kunova kod Vladičinog Hana poginuo je u ponedeljak u selu Beliševo između Hana i Vranja, kada se iz prikolice koja se otvorila ispao balvan i pao direktno na Djorđevića.

Kako je saopšteno iz policije, Djorđević je živeo od seče i prodaje ogrevnog drveta.

U ponedeljak je sa još trojicom kolega tovario balvane u kamion, dok se oko 11 sati nije otvorila stranica prikolice iz koje je ispao veliki trup i pao direktno na Djorđevićevu glavu.

On je nastradao na licu mesta.

Policija je izvršila uviđaj i u toku je veštačenje kamiona.

-Ovakva nesreća ove zime ne dešava se prvi put, te s toga apelujemo na sve ljude koji žive od ovog posla da strogo povedu računa o ispravnosti opreme i rukovanju.

Nedavno je još jedan mladić na skoro sličan način poginuo na Vlasinskom jezeru – kaže Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

Kako saznajemo, sa Djorđevićem je još jedan mladić bio ispod prikolice, ali je on na sreću izbegao nesreću. Ostala dvojica prisutnih bila su u prikolici, javio je OK radio.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar