SVEDOK

Eko Taxi VranjeSpecijalni tužilac i Prvi potpredsednik obznanili su ono što smo, uglavnom, znali: za ubistvo kolege Slavka Ćuruvije na Uskrs 1999. odgovorni su službenici Državne bezbednosti. Kao nalogodavac označen je tadašnji šef službe Radomir Marković, dok su njegovi potčinjeni, Milan Radonjić, Ratko Romić i Milan Kurak pakleni plan sproveli u delo.! Pravosuđe ima ono što nije imalo do sada – „živu reč“ kako objasni Vučić. A „vlasnik“ žive reči je niko drugi do Ulemek Milorad, poznatiji kao Legija, koji u Zabeli služi višedecenijsku robiju zbog ubistva Premijera Djinđića i još neke zločine. Tužilac Miljko Radisavljević objasnio je kako je Ulemek kvalifikovan svedok tog vremena i da je, da parafraziramo, svašta ispričao. Sad, šta je to „svašta“ čućemo kada suđenje počne. Marković je već, kao i Legija, na robiji, Radonjić i Romić su sada uhapšeni, dok je Kurak, koga je još Šešelj vojvoda 2002. označio kao Ćuruvijinog ubicu, negde po belom svetu.

Samo glupaci mogu da poveruju kako je u vreme vlasti Slobodana Miloševića i supruge mu Mire Marković, Rade Marković sam sebi dao dozvolu za ubijanje, ali i da je Ulemeku proradila griža savesti ili ga slomila robija pa je pro bono odlučio da pomogne državi. Sad je pitanje kuda će od Zabele istragu da odvedu tragovi! Nekako se čini da zločinački pipci zapravo idu prema Moskvi, gde je drugarica Mira rezident sa povlašćenim statusom, o čemu se takođe govorilo na konferenciji za medije u Nemanjinoj 11. Samo, sve to treba i dokazati, a tu Ulemek nije relevantan svedok već Rade Marković, njegov docimer u arestu kod Požarevca. O naredbi za Ćuruvijinu likvidaciju svakako ne postoje pisani dokazi; takve se stvari, uostalom, i ne meću na papir, pa se postavlja pitanje hoće li Rade Marković ostati do kraja odan Familiji i na sebe preuzeti nezahvalno breme nalogodavca ubistva. Ono, već je osuđen na 40 godina, više od toga ne može.

Aleksandar Vučić se, pošto ga je neki kolega podsetio da je u to vreme bio ministar informisanja, rekao da uči na greškama a oglasio se, ko bi drugi, nego DSS, čiji je potpredsednik Slobodan Samardžić zamerio Vučiću što je Slavkovu likvidaciju nazvao državnim terorom, iz čega proizilazi da je država u to vreme bila teroristička a samim tim, je li, i bombardovanje 1999. opravdano. Sada je, rekoše nadležni, sve spremno za podizanje optužnice. Rekosmo, Ulemek služi kaznu zbog ubistva premijera pa čudi da se niko od kolega u utorak kod tužioca ili Vučića zainteresovao da li je ovaj svedok voljan da kaže nešto o političkoj pozadini i nalogodavcima ubistva premijera! O tome svakako zna mnogo, svakako više nego što zna o ubistvu Ćuruvije. U oba slučaja znamo ko je povukao oroz, a samo slutimo po čijem nalogu. Sada treba i to otkriti jer će samo tako pravda biti zadovoljena.  • Ostavi komentar