I posao, i zadovoljstvo



Ja kao jedini Rom među odbornicima SNS, nisam dobio ništa: Zvonko Alijević, Bio im je potreban pravnik i zaposlili su me: Nenad Ordić,

Posao su krajem 2013. dobili Nenad Ordić, koji je ovih dana isključen iz Pokreta snaga Srbije čiji je odbor raspušten, Petar Petrović iz SNS, zatim Jovica Petrović, otac naprednjačkog odbornika Slobodana Petrovića, dok Zvonko Alijević otvoreno kaže da još uvek nije dobio posao, ali da su mu ga socijalisti obećali za podršku u Skupštini



 



Nekoliko odbornika Srpske napredne stranke i njenih partnera vranjskom parlamentu (SNS), kao i njihovih srodnika, zaposleno je pred kraj prošle godine u ustanovama čiji su direktori iz redova socijalista ili njima bliske struje u SNS. Po svemu sudeći, to im je nagrada za podršku socijalistima koji su tako obezbedili većinu od bar 33 odbornika u gradskom parlamentu sa 65 mesta, što se najbolje videlo na sednici 10. januara. Podsetićemo da je do ovakve situacije došlo pošto su naprednjaci (struja bliska poslaniku Draganu Nikoliću) po nalogu centrale izašli iz vlasti, pa su  SPS-u bili potrebni glasovi za opstanak na vlasti.

ŠTO NE I JA

Ja kao jedini Rom među odbornicima SNS, nisam dobio ništa: Zvonko AlijevićPosao su dobili krajem 2013. Nenad Ordić, koji je ovih dana isključen iz Pokreta snaga Srbije (predizborni partner SNS) čiji je odbor raspušten, Petar Petrović iz SNS, zatim Jovica Petrović, otac naprednjačkog odbornika Slobodana Petrovića, dok naprednjak Zvonko Alijević otvoreno kaže da još uvek nije dobio posao, ali da su mu ga socijalisti obećali za podršku u Skupštini. To je ono što se sigurno zna, iako su svi akteri priče pokušali da je demantuju, mada je bilo i reakcija u stilu „ne znam da li radim“, „pa, i moja deca treba hleb da jedu“, „to nije tačno“ i „zašto da ne, kad mogu svi mogu i ja“.

Petar Petrović, odbornik iz redova Srpske napredne stranke, odlučno je najpre tvrdio da nikakvo zaposlenje u Domu učenika i studenata nije dobio, već je priču okretao na drugu stranu, spominjući da mu je ranije ponuđeno radno mesto u Direkciji za izgradnju.

– Kakav Dom učenika, to nije tačno. Tačno je samo da su mi nudili nekakvo lažno rešenje u Direkciji ne bi li se odrekao mandata, a kao član SNS-a nikada nisam ništa dobio – kazao je Petrović.

Bio im je potreban pravnik i zaposlili su me: Nenad OrdićMeđutim,direktor Doma učenika Ljubiša Anđušević, inače kadar SPS-a, potvrdio je Petrovićevo zaposlenje:

– Tačno je, javila se potreba za radnikom obezbeđenja, te je Petar Petrović kao bivši policajac ispunio sve uslove i primljen  je pre Nove godine na određeno vreme – kaže Anđušević.

Kada je Dom učenika u pitanju, redakcija je dobila informaciju da je tu utočište našao još jedan odbornik SNS-a, Slobodan Petrović, međutim, što su negirali  i on i direktor Anđušević.

– Ta informacija je apsolutno netačna i plasirana je od strane političkih neistomišljenika. Nije mi jasno zbog čega se ne priča o zaposlenju nekoliko rođaka izvesnog poslanika, nego se pojedinci služe lažima – kaže Petrović, dodajući da ne želi ni u čije ime da govori, niti da komentariše da li nova zapošljavanja imaju veze sa podrškom socijalistima.

BRANIMIR STOJANČIĆ
NISAM UPOZNAT
Branimir Stojančić, sekretar odbora SPS-a u Vranju o svemu ovome kaže:
– Nisam upoznat sa ovom temom. Ipak, zapošljavanje po partijskoj liniji nije nikakav tabu, to je sasvim normalna pojava na političkoj sceni, a SPS je, uprkos vlasti koju ima više od dve decenije, stranka koja je najmanje zapošljavala – kaže Stojančić,. dodajući da nije upoznat sa zaposlenjima Petra Petrovića, Nenada Ordića i Jovice Petrovića
Stojančić, kao predsednik Romske kancelarije, kaže da Alijević ne radi tamo, ali da to ne znači i da se neće javiti potreba za novim radnicima:
– U Romskoj kancelariji od samog osnivanja, tačnije od 2005. Godine, radi samo dvoje ljudi. To ne znači da u buduće neće biti potrebe za novim radnicima, ali je informacija o zaposlenju Alijevića netačna – kaže Stojančić.

Ipak, posle dužeg nećkanja, Petrović nam potvrđuje da je u vranjskom Zavodu za poljoprivredu na određeno vreme, radi obavljanja privremenih tehničkih poslova tokom zime, primljen njegov otac, Jovica Petrović.

– To je tačno, moj otac je pre mesec dana dobio ugovor na određeno vreme u Zavodu za poljoprivredu; ali zar on ne sme da radi zato što mi je otac?

Još jedan odbornik SNS-a, Nenad Ordić, u isto vreme dobio je posao kao radnik pravne službe u Sportskoj hali, što su nam potvrdili i on i direktor hale Darko Stanojković (SPS).

– Ja sam dobio otkaz u Novom domu, ljudi su mi izašli u susret, bio im je potreban pravnik i zaposlili su me – kaže Ordić i dodaje da mu ugovor zbog novog zakona neće biti produžen.

POTREBNI SU NAM PRAVNICI

Na pitanje da li njegov novi posao ima veze sa podrškom socijalistima, odgovara da niko nikome nije dao nikakvu podršku jer još uvek nije bilo prilike. Da podsetimo, sednica parlamenta je održana 10. januara.

Darko Stanojković je Ordićevo zaposlenje objasnio kao potrebu za pravnikom, jer Sportska hala ima povećan broj sporova.

Najzanimljivija je bila reakcija odbornika SNS-a Zvonka Alijevića, izgleda nesuđenog i veoma moguće budućeg radnika Romske kancelarije, koji je u jednom trenutku, umesto odgovora na novinarsko pitanje, zavapio: „Ne znam da li sam zaposlen!“

– To trenutno nije tačno. Ja kao jedini Rom među odbornicima SNS, gde sam od samog formiranja odbora u Vranju, nisam ništa dobio. Kad mogu ovaj i onaj, zašto ne bismo ja ili moja supruga – pita Alijević.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar