ŽELjE, ČESTITKE I POZDRAVI



Početak godine je, što bi se reklo, vreme čestitanja i zdravica. Nepoznati autori SMS poruka i ovog Božića i Badnje večeri oduševili su nas inventivnošću tipa „Dobri dome Bozić stiže, dragom Bogu da smo bliže, da te greje vatra sveta, da ti sreća kućom cveta, da krst časni kolo vodi, i neka se Hristos rodi!“

U 2014. ušli smo, dakle, pred bogom čisti, očićeni od grehova i zlih misli. A da li je to slučaj i sa našim političarima? Hoće li i ove godine dati sve od sebe da nas usreće? Trebalo bi, dobro im je išlo do sada!



U tom slučaju, kako i njima da ne poželimo sve naj u nastupajućoj godini. Da, ali šta? Kad oni imaju sve. Ipak, da li je baš tako? Svakako postoji nešto čemu bi se obradovali. Pa, da vidimo ovako.

Gradonačelniku Zoranu Antiću želimo da se vrati jedostranački sistem i ukinu izbori. Da na vlasti bude jedna partija a da SSRN (sad samo Srbije umesto Jugoslavije, koji bi se ponovo uspostavio) delegira ljude na vlasti. Da postoji samo poštena opozicija, na primer LDP. Nećemo mu poželeti da naprednjaci nestanu sa scene, to mu se već ostvarilo u prošloj godini.



Draganu Nikoliću, narodnom poslaniku naprednjaka i Antićevom gotovo arhetipskom neprijatelju, da pazi kad sledeći put bira saradnike. To jest, ako uopšte bude u situaciji da ih bira, što mu takođe želimo, pa da sa njima za koju godinu, na rivijeri kraj vranjskog pristaništa, dočeka predsednika Tomu i prikana mu Bačevića.

Šta poželeti Urošu Trajkoviću osim da otvori svoj lični zdravstveni centar i postavi sebe za direktora. Taman idu izbori pa će moći da zaposli potencijalne glasače URS. Janja, na primer, da vodi marketing ustanove, a Nela Cvetković da bude portparolka.

Slobodanu Stamenkoviću da Demokratska stranka, ukoliko se ne ostvari ono što smo poželeli Antiću, prihvati gradonačelnikov poziv i uđe u vlast, i zapamti dobro kakav je to osećaj. Intencija je takva da posle sledećih izbora teško da će biti u prilici da se nađu tu. Mada, Vranje je ovo, Zare igra.

Miroljubu Stojčiću da više ne govori toliko u Skupštini! Polako, bre, Mire, neka i neko drugi kaže nešto, ne možeš sve ti. I da pročita Nušićevog Narodnog poslanika, ako treba i predstavu neka odgleda ako se daje u nekom prestoničkom pozorištu.

Bojani Veličkov da se vrati u Herceg Novi, uživa u poslu i moru. Pokušala je, ali se ispostavilo da je sitan zalogaj za vranjske ajkule, koje su opasnije od morskih.

Dejanu Tričkoviću da se vrati oplodnji junica i ostalim poslovima iz struke. I on i građani biće srećniji.

Slobodanu Petroviću da otvori privatnu firmu koja bi se, na primer, zvala „partibrejker“, i da ga za usluge angažuju zainteresovane strane.

Srđanu Miloševiću da dobije komplet hilti, burgija i bušilica ako im Gašić ne vrati ključ, Goranu Djorđeviću da ceo grad pretvori u jedno veliko šetalište, Siniši Mitiću da objavi milioniti broj Simpo novina, Zoranu Veličkoviću da RTV Vranje postane globalni javni servis, Nebojši Botetu Nikoliću da mu Deda Mraz donese ceo kamion koka-kole sa one reklame, Branimiru Stojančiću da otvori diskoteku, Pahomiju karte za Hor bečkih dečaka, Budi Mihajloviću da spozna svrhu svog posla, Vladi Stamenkoviću da na načelnička mesta postavi nekoga ko nije u srodstvu sa funkcionerima…. I tako dalje, i tako redom, izvinjavamo se ako smo nekoga zaboravili.

Da, i vama dragi čitaoče, želimo sve najbolje!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar