Kao vanzemaljci



Rajac umesto Meseca

Rajac umesto MesecaU subotu je grupa Nežni Dalibor u Američkom kutku Narodne biblioteke promovisala spot za novu pesmu ’’Deca’’. Režiju spota zajednički potpisuju Davor Sopić, zadužen za montažu i Vranjanac Nemanja Djorđević, direktor fotografije.



Nakon prikazivanja spota posetioci su imali prilike da pogledaju izložbu od dvadesetak fotografija nastalih na njihovim koncertima u prethodnih pet godina, koje je radio poznati rok fotograf, Vranjanac Nemanja Djorđević. Ovo je prvi put da radi na snimanju spota ali se dobro snašao u ovom poduhvatu.

– Kada smo prvi put čuli pesmu, odlučili smo da snimanje bude na vrhu neke planine sa dobrim pogledom. Prvo nam je na pamet pala lokacija na Besnoj kobili, ali smo ubrzo shvatili da je to iz tehničkih razloga nemoguće. Tako je izbor pao na Rudnik. Ekipa se uputila ka ovoj planini sa punim vozilom opreme, da bismo na pola puta shvatili da do mesta gde smo hteli da snimamo, ne postoji put. Brže-bolje smo se snašli i na kraju se snimalo na planini Rajac – seća se Nemanja.



Iako su tokom snimanja najviše improvizovali, sve je ispalo odlično. Snimali su užurbano, samo jedan dan:

– Spot koji se snima više od jednog dana nije dobar spot- kaže Davor Sopić, jedan od režisera.

Neki članovi benda su ljubitelji naučne fantastike, te im je neobična ideja pala na pamet: da naprave kostime od aluminijumske folije. Težinu tog posla osetili su na svojoj koži jer su se tako uvijeni u folije kuvali na jarkom suncu.

– Bilo nam je pretoplo ispod folije i jedva smo mogli da se pomeramo. Potrošili smo deset rolni samo za to – kažu.

U drugom delu spota bili su u odorama koje im je napravila Sandra Marković iz Vranja. Na odorama je rađena animacija za koju je bio zadužen Davor. Iako su sve radili kako kažu ’’štapom i kanapom’’, zadovoljni su onim što su uradili i neopisivo im je zadovoljstvo što su prvu zvaničnu promociju održali u rodnom gradu.

– U Vranju je uvek topla atmosfera – priznaju Sandra i Nemanja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar