Čovek mačka



Stručnjak za sva vremena: Janjić

Samo dan pošto je prestao da bude pomoćnik gradonačelnika, ovaj URS-ovac dobio je novi posao a da to, prema rečima njegovovog novog poslodavca, nema veze sa činjenicom da pripadaju istoj stranci



 



Stručnjak za sva vremena: JanjićDragan Janjić, ekspert sa Fabusa, stručnjak za dovlačenje državnog novca i ostvarivanje poslovnih kontakta, pošto je, analogno promenama u vlasti iz koje je njegov URS izbačen, pošto je smenjen sa funkcije pomoćnika gradonačelnika po ko zna koji put pokazao je da poseduje još jednu, tako retku veštinu – veštinu preživljavanja. Samo jedan dan nije imao posao: u preduzeću Slobodna zona čiji je direktor, zamislite, takođe iz URS, a nekoliko dana nakon što je Vlada Srbije donela Uredbu i zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, naprasno im je zafalio stručnjak za marketing. Direktor Slobodne zone Ivan Stojković nije dozvolio da mu neko pred nosom makne takvog radnika, pa mu je odmah dao rešenje za mesto dirktora marketinga.

STRUKA ISPRED POLITIKE

Kako to da je vrh preduzeća samo dan nakon smene Janjića sa funkcije pomoćnika gradonačelnika odlučio da im je neophodan novi čovek u sektoru za marketing i razvoj i da je baš Janjić prava osoba za to? Direktor Slobodne zone Ivan Stojković tvrdi da se još ranije javila potreba za unapređenjem marketinga, jer su na pomolu nove investicije preko SIEPE, Agencije za privlačenje investitora, koja je, kao što šira javnost dobro zna, pred ukidanjem i za nju iz budžeta nema para.

PROFIL
Dragan Janjić rođen je u Vranju 1969. godine. Na FABUS-u je diplomirao 2007. godine. Bavi se privatnim preduzetništvom (vlasnik trafike) a od 2008. godine radio je kao pomoćnik gradonačelnika za NIP. Kadar je URS-a, i u stranci važi za čoveka koji odlučuje o mnogim važnim pitanjima, od para do kadrovskih pitanja.

U telefonskom razgovoru sa Stojkovićem saznali smo da je bilo još potencijalnih rukovodioca Sektora za razvoj i marketing, ali ne i njihov broj i kvalifikacije. Od svih je zbog kontakta i iskustva odabran Dragan Janjić:

– Razmatrali smo ko bi mogao da radi na unapređenju i promociji rada Slobodne zone. Janjić je najzaslužniji za dovođenje sredstava sa republičkog nivoa, ima dobre kontakte i iskustvo, tako da smo se opredelili za njega – objašnjava Stojković.

Njegovo izlaganje o najezdi investitora prekinuli smo pitaem da li postavljanje Janjića na mesto rukovodioca Sektora za razvoja i marketing ima veze sa stranačkom pripadnošću obojice. Direktor Stojković dao je krajnje iskren odgovor:

– Apsolutno ne. On ima sve kvalifikacije za tu funkciju i zbog toga je i odabran – tvrdi Stojković i dodaje da su trenutna politička situacija u gradu i Janjićev novi posao puka slučajnost.

Sve, dakle, sa izbornom maksimom URS i njenog šefa: Stručnost ispred politike!

Ovim činom još jednom su proradile sumnje velikog dela javnosti u vezi sa osnivanjem ovog preduzeća – da je reč o partizaciji iza koje stoji URS. Podsetimo, JP Slobodna zona formirano je prošle godine, sa zaduženjem da se stara o, pre svega, Industrijskoj zoni u Bunuševcu i, sledstveno tome, da privlači investitore i zapošljava narod. Sad, svi znamo da je Bunuševac i dalje obična utrina a fabrika ni od korova. Čak ni Geoks nije počeo da zida fabriku, iako je URS bio neka vrsta promotera ove italijanske fabrike i njenog dolaska u Vranje.

NEDOSTUPAN

Kako god, ispostavilo se da Janja ima političkih života više od mačke, za koju se veruje da ih ima devet. Nekada je bio direktor JP Skijalište Besna Kobila, pomoćnik gradonačelnika u dva mandata, član UO Apoteke i istovremeno predsednik UO Komrad,  predstavnik Vranja u Regionalnom savetu za razvoj južne i istočne Srbije a šuškalo se da je neko vreme bio i čuvar gradskog trezora. Na telefonski broj poznat redakciji nekoliko se dana nije javljao. A građani, ali i biznismeni, potencijalni investitori, dakle, svakako gore od želje da čuju šta ih to novo čeka u Slobodnoj zoni.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar