Toplica duboka za Mladost



Presudilo iskustvo

Presudilo iskustvoTOPLIČANIN – MLADOST 3:2



Igrano u Spotrskoj dvorani u Prokuplju. Gledalaca: 200. Sudije: Djorđević i Jovanović(obojica iz Niša). Meč trajao: 110 minuta.

TOPLIČANIN: Dodić, Marković, Šljivić, Djorđević, Srdić, Trenčić, Mihajlović, Dudutković, Minić. Trener: Marković.



MLADOST: Manić, Nakić, Ranđelović, Miljan Djorđević, Milan Djorđević, Živković, Dimčić. Trener: Ristić.

Igrač utakmice: Petar Živković(srednji bloker OK Mladost).

U kakvom sastavu su otputovali, bez sedmorice standardnih, Vranjanci su dobro prošli u okršaju sa doskorašnjim prvoligašem Topličaninom iz Prokuplja. Ipak, zahvaljujući odličnoj igri mladih vranjskih odbojkaša prvi set je dobijen na opšte iznenađenje domaće publike sa 25:20. Uzvratili su Prokupčani u drugom setu koji su dobili teškom mukom sa samo tri poena razlike – 25:22. U trećem Topličanin je dominirao i lagana pobeda od 25:15. Ali, Vranjanci prave iznenađenje u četvrtom setu i bivšeg prvoligaša bacaju na pleća – 25:20. U odlučujućem, petom setu igra se poen za poen. Vranjanci se ne daju, pogotovo mladi srednji bloker Petar Živković koji je tokom susreta imao dvanaest uspešnih blokova i 18 poena. Na kraju, zbog brojnosti i česte rotacije u polju Prokupčani slave pobedu od 15:12, za konačnih 3:2. Po okončanju šampionata odbojkaši Mladosti zauzeli su šesto mesto, osvojivši ukupno 12 bodova iz devet odigranih kola.

Rezultati 9. poslednjeg jesenjeg kola: Hajduk Veljko – Desetka 0.3, Niš – Radan 3.0, Topličanin – Mladost 3:2, Pirot – Jagodina 2:3, Borac – Milenijum 1:3.
U narednom, 10. kolu (na proleće) sastaju se: Desetka – Milenijum, Borac – Jagodina, Pirot – Mladost, Topličanin – Radan, Niš – Hajduk Veljko

 

ODBOJKA: DRUGA LIGA ISTOK (Ž)

Pesma Vranjanki u Paraćinu

PARAĆIN – VRANjE 2:3

Igrano u Sportskoj dvorani u Paraćinu. Gledalaca: 300. Sudije: Milica Lošić(Niš), Dušan Perić(Paračin). Delegat meča: Milovan Stojadinović(Niš). Meč trajao: 117 minuta.

PARAĆIN: Beguš, Ljubisavljević, Živanović, Bogdanović, Kojadinović, Savić, Kneselac, Aleksić, Lalić.

VRANjE: Stefana Trajković, Andonović, Pozdnjakov, Rangelov, Mikić, Dragana Trajković, Manasijević, Djorđević, Ilić, Nedeljković, Stoiljković, Tamara Trajković.

Igračica utakmice: Katarina Rangelov(primač OK Vranje).

Prava drama u poslednjem devetom kolu Druge lige za odbojkašice! Vranjanke su uspele da posle 117 minuta savladaju borbene Paraćinke i to u taj brejku. Domaće su prvi set dobile sa 25:13, a Vranjanke su odmah uzvratile u narednom drugom – 25.19. U trećem setu u igri poen za poen Paraćinke za nijansu bolje – 27:25. U četvrtom preokret i odbojkašice Vranja razbijaju domaći tim odličnom igrom na mreži i posle ravno 26 minuta 25:12. Posle toga došao je na red peti odlučujući set. Bilo je žestoko i na jednoj i na drugoj strani. Do desetog poena bila je izjednačujuća igra. Nakon toga Vranjanke preuzimaju inicijativu i u poslednjih petnaest minuta uspevaju da dobiju domaće odbojkašice sa 15:12 i slave pobedu od 3:2. Uspeh u Paraćinu pored pesme i slavlja doneo im je i šesto mesto na tabeli po okončanju jesenje sezone u kojoj su osvojile trinaest bodova i set količnikom 18:20.

Rezultati 9, poslednjeg jesenjeg kola: Hajduk Veljko – Majdanpek FBC 3:2, Topličanin – LE – 016 2:3, Paraćin – Vranje 2:3, Jagodina – Leskovac 98 3:0, Bor – Milenijum 3:0.
U narednom, 10. kolu na proleće sastaju se: Majdanpek FBC – Milenijum, Bor – Leskovac 98, Jagodina – Vranje, Paraćin – LE 016, Topličanin – Hajduk Veljko.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar