Od očaja do sjaja



Uvek pred punim tribinama: Radnik je pratilo po 3.000 gledalaca, Igrači veruju u opstanak: radost posle pobede, , ,

Trener Saša Nikolić preporodio tim Radnika i stvorio uslove da Surduličani na proleće zaigraju mnogo bolje. Pripreme fudbalera počinju 12. januara na Vlasinskom jezeru i Grčkoj



 



Uvek pred punim tribinama: Radnik je pratilo po 3.000 gledalacaIgrači veruju u opstanak: radost posle pobedePosle istorijskog uspeha-plasmana u Prvu fudbalsku ligu Srbije, surdulički Radnik imao je obavezu da učešćem u elitnom rangu spase ugled i čast fudbala u Pčinjskom okrugu. Zadatak nimalo lak, jer svi klubovi u okruženju od Vranja do Bosilegrada tavore po zonskim i okružnim ligama.U klub su stigla značajna fudbalska imena, a za trenera je doveden nekadašnja legenda beogradske Crvene Zvezde Žarko Djurović. Na svom prvom gostovanju u Inđiji Radnik je golom Rnića vodio sve do 89.minuta,a onda je u poslednjem 90. Tomanović izjednačio na 1:1.Usledile su ovacije u Surdulici ali i celom Pčinjskom okrugu jer je donet zlata vredan bod.U drugom kolu Radnik je bio domaćin beogradskoj Bežaniji i pred tri hiljade gledalaca igrao nerešeno 0:0. U trećem kolu odlazak na vruć teren u Zaječar i poraz od Timoka od 0:2,a pravu katastrofu Surduličani doživljavaju u meču sa Teleoptikom gde su kao gosti poraženi sa 0:4.Trener Žarko Djurović daje ostavku i ekspresno na njegovo mesto dolazi Saša Nikolić koji kod kuće vodi Radnik protiv iskusnih Smederevaca od kojih gubi sa 1:2. Usledio je i poraz u Padini od Doline 1:2 a potom u sedmom kolu kod kuće Mladost iz Lučana nosi bodove pošto je meč završen sa 0:1.Trener Saša Nikolić vidi sve nedostatke i u osmom kolu Radnik kao gost slavi pobedu u Čačku nad Borcem od 3:1,a kod kuće nad Slogom iz Kraljeva od 2:1.

Usledile su ovacije fudbalerima i stručnom stabu, a trener Nikolić mislio je o meču sa Proleterom u Novom Sadu od koga je izgubio sa 0:4. Naredno jedanaesto kolo i velika pobeda nad timom Jedinstvo Putevi iz Užica od 3:0 dali su novu snagu i krila Surduličanima. Međutim, Metalac nanosi težak poraz od 3:0 a kod kuće zahvaljujući golmanu Aleksandru Čanoviću BSK iz Borče odnosi bod posle 0:0.
U samom finišu prvenstva, usred Beograda Radnik pobeđuje Sinđelić sa 2:1, a u poslednjem petnaestom kolu na svom terenu sa 2:1 pobeđuje drugoplasirani tim Sloge iz Petrovca na Mlavi i na kraju zauzima trinaesto mesto sa osamnaest osvojenih bodova i velikim izgledima da zbog povoljnog rasporeda napravi skok na tabeli i uđe u mirnu luku.

DjURDjEVIĆ PRVI STRELAC
Tokom petnaest prvoligaških mečeva strelci Radnika postigli su ukupno 14 golova. Prvi na listi nalazi se Nenad Djurđević sa 4 postignuta gola, slede potom Nikola Rnić, Miloš Krstić i Srđan Ristić sa po dva postignuta pogotka, dok su se po jedan put upisali Milan Stavrić, Marko Rajović, Nenad Simić i Milo Ožegović.

To je realnost jer Radnik u svojim redovima ima sjajne fudbalere, sjajnog stručnjaka Nikolića i sa pojačanjima koja se planiraju nema sumnje da će Radnik na radost svih ljubitelja fudbala ostati i dalje prvoligaš. Ova sezona iako u većini slučajeva dramatična pokazala je da se trud isplatio i da se iz stanja očaja može doći do sjaja u pogeledu rezultata, ali i same organizacije kluba.

RADNIK NAJGLEDANIJI TIM U LIGI
Tokom petnaest prvenstvenih susreta fudbaleri Radnika igrali su mečeve pred velikim brojem navijača. Pogotovo, kod kuće gde ih je ukupno gledalo 13.100 gledalaca, a u gostima 6200. Sa ukupnom gledanošću od 19.300, surdulički prvoligaš je najgledaniji tim u ligi. Najveća posećenost bila je na meču u Surdulici između Radnika i Bežanije – čak 3.000 gledalaca.

DISCIPLINA
Tokom jesenje sezone fudbaleri Radnika dobili su ukupno 25 žutih kartona, a golman Dušan Radojević je pocrveneo u meču šestog kola Dolina – Radnik. Sa ovim brojem kartona fudbaleri Radnika su među najdisciplinovanijim ekipama u ligi.

STANISLAV TONČEV, SPORTSKI DIREKTOR
PETORICA NA TRANSFER LISTI
Odmah po okončanju šampionata stručni štab je odredio prekobrojne. Ko se našao na izlaznim vratima kluba govori Stanislav Tončev, sportski direktor:
– Odmah da kažem da sa igračima sa kojima se rastajemo, to činimo teška srca, jer reč je o ljudima koji su kvalitetni fudbaleri, a uz to i ljudi. Međutim, oni imaju svoju cenu, i naša je procena da za taj novac možemo na srpskom tržištu da angažujemo još kvalitetnije igrače. Zato se rastajemo od golmana Stefana Mirdžića, Slađana Tasića, Žarka Ćirića, Aleksandra Varjačića i Željka Dimitrova koji su slobodni u izboru nove sredine. Fudbaleri Radnika su na odmoru odmah nakon što je šampionat završen, okupljanje za prolećnu sezonu je 12. januara naredne godine i mogu da kažem da će pripreme biti obavljene najpre na Vlasinskom jezeru, a potom sledi selidba za Grčku. Pre toga, Radnik će biti pojačan sa petoricom igrača.

SAŠA NIKOLIĆ, ŠEF STRUČNOG ŠTABA
IGRAČI SU DALI MAKSIMUM
Mladi stručnjak iz Beograda Saša Nikolić na klupu Radnika seo je zamenivši kolegu Žarka Djurovića, koji je sa Surduličanima u prva četiri kola osvojio samo dva boda.
– Došao sam u trenutku kada je vera igrača bila poljuljana. Međutim, kad sam video o kakvim fudbalerima je reč, znao sam da ćemo uspeti na kraju. Možda nekome zvuči čudno da je neko zadovoljan a nalazi se na 13. mestu. Međutim, slika je sasvim drugačija. Jeste da smo trinaesti, sa 18 osvojenih bodova, ali i Teleoptik ima takođe isto toliko, a čak pet klubova samo nam beži tri boda, a još dva tima četiri. Na proleće imamo mnogo bolji raspored i sa pojačanjima odgovorno tvrdim da će moj tim biti među prvih osam u ligi i da će Surdulica i dalje imati prvoligaša.

ŽARKO DjUROVIĆ SMENjENI TRENER RADNIKA
DOBRO JE ŠTO SAM DAO OSTAVKU
Bilo je ljudski da posle četiri kola i svega dva osvojena boda dam ostavku i omogućim drugom stručnjaku da vodi tim.Srećom Surduličani su u Saši Nikoliću našli adekvatnu zamenu.Ovaj mladi stručnjak napravio je dobar tim i ja mu na postignutim rezultatima iskreno čestitam.Želim da Radnik bude i naredne godine prvoligaš, jer to Surdulica i njen predsednik Novica Tončev zaslužuju.

NOVICA TONČEV, PREDSEDNIK OPŠTINE
RADNIK ĆE BITI JOŠ JAČI
Prvi čovek opštine Surdulica Novica Tončev po okončanju sezone najavljuje još bolje izdanje kluba:
– Svaka čast momcima, igrali su sjajno i pokazali da mogu da pobede i najbolje timove u ligi. Krenuli smo loše, a završili briljantnim pobedama u samoj završnici. Odgovorno tvrdim da ćemo se kvalitetno pojačati i da ćemo igrati na proleće mnogo bolje. Radnik će biti hit lige koji će sezonu, po mojoj proceni, završiti na petom mestu“.

Tokom 15 odigranih kola Surduličani su pet puta izašli kao pobednici, tri susreta su odigrali nerešenim rezultatom, dok su sedam puta pretrpeli poraz. Rezultati iz kola u kolo: prvo kolo: Inđija – Radnik 1:1, drugo kolo: Radnik – Bežanija 0:0, treće kolo: Timok – Radnik 2:0, četvrto kolo: Teleoptik – Radnik 4:0, peto kolo: Radnik – Smederevo 1:2, šesto kolo: Dolina – Radnik 2:0, sedmo kolo: Radnik – Mladost(Lučane) 0:1, osmo kolo: Borac – Radnik 1:3, deveto kolo: Radnik – Sloga(Kraljevo) 2:1, deseto kolo: Proleter – Radnik 4:0, jedanaesto kolo: Radnik – Jedinstvo Putevi 3:0, dvanaesto kolo: Metalac – Radnik 3:0, trinaesto kolo: Radnik – BSK 0:0, četrnaesto kolo: Sinđelić – Radnik 1:2, petnaesto kolo: Radnik – Sloga(Petrovac na Mlavi) 2:1.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar