Derbi sezone Leskovčanima



Poraz od komšija, Dogovor kuću gradi

Poraz od komšijaVRANjE – DUBOČICA 2:3



Igrano u maloj dvorani Sportske hale u Vranju. Gledalaca: 200. Sudije: Miljan Djorđević i Nenad Stanković (obojica iz Vranja). Meč trajao: 125. minuta.

VRANjE: Tasić, Djorić, Petrov, Nedeljković, Stojanović, Mladenović, Deljanin, Smiljković, Milošević, Trajković, Ristić, Petrović. Trener: Slavoljub Stojanović.
DUBOČICA: Pešić, Mihajlović, Stefanović, Trajković, Stoiljković, Stamenković, Keramicis, Marinković, Milošević. Trener: Žarko Veličković.
Igrač utakmice: Vujadin Deljanin (tehničar Vranja).
U derbi sezone odbojkaši Vranja ušli su rešeni da savladaju komšije iz Leskovca i praktično skinu sa dnevnog reda pitanje prvaka u Međuokružnoj ligi-Jug, koje ih vodi u baraž za popunu Druge lige-Istok. Tu istu ideju i cilj imali su u glavi i Leskovčani. Treneri Slavoljub Stojanović i Žarko Veličković odabrali su najbolje za ovaj okršaj. Prvi set počeo je sa dosta nervoze, pogotovo u domaćem timu, što je bilo presudno za krajnji ishod prvog seta 22:25. Drugi set domaći uz veliki napor u igri poen za poen dobijaju sa 26:24 i ponovo ulaze u priču oko pobednika. Međutim, uporni Leskovčani u dramatičnoj borbi koja je trajala više od pola sata dobijaju set sa 26:24 za 2:1. Odbojkaši Vranja kreću na sve ili ništa. Iskusni Viktor Petrov bodrio je svoje igrače da izdrže i četvrti set rešavaju u svoju korist 27:25.
U petom odlučujućem setu Leskovčani su poveli sa četiri poena razlike, Vranjanci uspevaju da stignu do 10: 10, a zatim su gube nekoliko lopti na mreži. Gosti su to znali da kazne i na kraju neverovatnih 11:15 za 2:3!



 

Dogovor kuću gradiODBOJKA:DRUGA LIGA ISTOK (ŽENE)

Radost Vranjanki u Negotinu

HAJDUK VELjKO (NEGOTIN) – VRANjE 1:3

Igrano u Spotskoj hali u Negotinu.

Gledalaca: 300. Sudije: Dušan Perić  (Paraćin) i Dejan Dobrivojević  (Zaječar). Delegat: Goran Stanković  (Zaječar). Meč trajao: 120. minuta.
HAJDUK VELjKO: Beganović, Eurnigić, Furnigić, B. Stakić, Anđela Stakić, Marinković, Prnić.

VRANjE: Stefana Trajković, Dragana Trajković, Pozdnjakov, Ilić, Andonović, Mikić, Zarev, Manasijević, Rangelov, Marković.
Igračica utakmice:Anđela Ilić (srednji bloker Vranje).
Kako šampionat odmiče,  odbojkašice Vranja igraju sve bolje i bolje. Drugi uspeh zaredom ostvaren je u Negotinu,  gde je savladana domaća ekipa sa 3:1. Vranjanke su sjajno otvorile meč i prvi set dobile sa 25:18,  a domaće su već u narednom uzvratile 26:24. Treći ključni set ponovo u znaku Vranjanki- 25:19,  i četvrti set za konačnu pobedu od 3:1 sa 25:23. Posle ove pobede Vranjanke su izašle iz opasne zone i nalaze se na sedmom mestu drugoligaškog karavana,  a s obzirom da im u narednom osmom kolu dolaze odbojkašice Topličanina iz Prokuplja,  koje su na začelju tabele sa samo jednim bodom,  realno je očekivati novu pobedu i novi skok na tabeli.

Rezultati 7. kola: LE-016 – Majdanpek FBC 3:0, Hajduk Veljko-Vranje 1:3, Topličanin-Leskovac 98 1:3, Paraćin-Milenijum 2:3, Jagodina-Bor 3:2.
U narednom 8. kolu  (7/8 decembar) sastaju se: Majdanpek FBC-Bor, Milenijum-Jagodina, Leskovac 98-Paraćin, Vranje-Topličanin, LE-016 – Hajduk Veljko.

 

FUDBAL:PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Morava prvak

Utakmicama petnaestog kola spuštena je zavesa u Pčinjskoj okružnoj ligi. Na cilj su prvi stigli fudbaleri Morave iz Vladičinog Hana, koji su osvojili jesenju titulu sa 42 boda iz petnaest kola. Na drugom mestu je tim vojske Srbije –Nebeski Anđeli sa tri boda zaostatka, dok je trećeplasirana Pčinja sakupila 31 bod. Lider Morava kod kuće lako je savladala Trešnjevku iz Lopardinaca sa 3:0. Jedno od prijatnijih iznenađenja polusezone je Mladost iz Bosilegrada, koja posle bledog početka ne zna za neuspeh.

Rezultati 15. kola: Morava-Trešnjevka 3:0, Mladost (S) -Nebeski Anđeli 0:2,  Besa 2005-Pčinja 0:4, Mladost (B)-Vranjska Banja 4:2,  OFK Pavlovac-Čelik 1:2, OFK Alakince-Biljača 0:0. Susreti Vihor-Levosoje i OFK As-Ternoci nisu igrani.
U narednom 16. kolu (na proleće) sastaju se: Trešnjevka-Ternoci, OFK As-Biljači, OFK Alkanice-Levosoje, Vihor-Čelik, OFK Pavlovac-Vranjska Banja, Mladost (B)-Pčinja, Besa 2005-Nebeski Anđeli, Mladost (S)-Morava.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar