Pevam do iznemoglosti



Anita Stošić

Anita StošićOvoj mladoj dami, čiji su život klavir i pevanje, ljubav je u osnovi svega. Talenat je nasledila od mame, koja je Anitu upisala u Muzičku školu kada je imala sedam godina, i na čije je insistiranje umesto violine izabrala klavir.



– Ponekad uopšte nemam vremena za čitanje knjiga i za izlaske – započinje Anita.

Objašnjava da ne mari za višak obaveza jer ima neizmernu želju da svoj dar vredan odricanja usavršava i razvija. Sviranje i pevanje su, kaže, najsavršenije stvari na svetu. Uvek se trudi da svoju energiju prenese drugima kroz note, i kada to radi srce joj je prepuno. Pronašla je sebe u muzici, ali voli da eksperimentiše pa je nedavno počela da glumi u pozorištu.



– Iskustvo u pozorištu je nešto sasvim novo za mene, ali trenutno u tome uživam.

Velika svetska zvezda Adel i naša Aleksandra Kovač su joj pevački uzori, ali je ipak njena majka na prvom mestu. Njene kritike najviše i sluša. Pozitivne kritike ljudi koje svojim glasom ne ostavlja nikada ravnodušnim,  ohrabruju je i podstiču da nastavi i ide uvek uspravne glave i sa osmehom na licu. Poneki negativni komentar zna da pogodi:

– Znam da su loše krtike tu da bih ja bila bolja i da bih se još više trudila da napredujem, ali se ponekad osetim loše zbog njih –priznaje Anita.

Uglavnom je zadovoljna onim što odsvira ili otpeva, ali kada ne bude tako onda počinje sa iscrpljućim vežbanjem i trudi se da se ispravi koliko može. Obično vežba do tri sata radnim danima, dok je druga priča vikendom, kada se u potpunosti posveti sviranju.

Osvojila je tri prve nagrade na takmičenju Malih pijanista i stalno ima nastupe sa horom Muzičke škole. Pored toga, nastupala je na gradskim manifestacijama poput Dani Vranja, Karanfil devojče.

– Mogu da pevam do iznemoglosti, to mi nikada neće dosaditi. – ushićeno odgovara.

Veoma je ponosna zbog učešća na humanitarnom koncertu „Za malu Anđelu“, kojoj je trebalo novo srce. Kada svira na koncertima ima veću tremu nego kada treba da peva. Dok peva se prepusti i zna da tada nema pravila pa je stoga i potpuno opuštena. Voli da sluša Eks-Ju rok, rege i džez muziku.

Ova devojka ima ozbiljne planove i ambicije. Planira da nakon srednje škole upiše Muzičku akademiju u Skoplju ili Filozofski fakultet.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar