Isterali smo ubačene elemente



Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) isključio je iz svojih redova Miodraga Antića, Božidara Djorđevića, Miladina Stojanovića i Miroslava Ceru Mihailovića, a stranka je 9. novembra dobila novo rukovodstvo.



Za predsednika GO DSS na Skupštini strankke izabran je Aleksandar Stojković, diplomirani ekonomista, a za potpredsednike diplomirani pravnik Miloš Simić i Dejan Stamenković,  diplomirani ekonomista. Pored novog predsednika i novih predsednika, izabran je još 21 član GO, koji sada ima 24 člana.

Prilikom organizovanja same skupštine pojedina grupica ljudi, koju su činili Miodrag Antić (Miša Klas), Božidar Djorđević (nekadašnji direktor Vodovoda), Miladin Stojanović (penzioner-nekadašnji radnik ZC) i dobro poznati Miroslav Cera Mihailović, radili su na samoj opstrukciji skupštine, s obzirom da isti nisu mogli da prikupe dovoljan broj potpisa članova stranke kako bi se kandidovali za neku od stranačkih funkcija



Za pomenute ljude se pretpostavlja da su opstrukciju skupštine radili po nalogu pojedinih stranaka, i da su u DSS bili po nalogu drugih političkih stranaka. Pretpostavlja se da su oni bili ubačeni elementi SNS, a Božidar Djorđević ubačeni elemenat Krste Janjića , direktora Vodovoda i SPS-a.

Miodrag Antić, Miladin Stojanović i Miroslav Cera Mihailović su doživeli potpuni fijasko na samoj skupštini, kada im skupštinari nisu dozvolili da izađu za govornicu, dok se Božidar Djorđević nije ni pojavio na samoj skupštini jer je slutio rasplet. Kako to izgleda kada te članstvo izviždi i negoduje, posebno je osetio Miroslav Cera Mihailović. Pomenuti ljudi su 9. novembra 2013. godine doživeli svoj politički kraj u stranci i tako postali i zvanično prošlost Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Vranju.

Demokratska stranka Srbije više neće biti stranka iz fioke koju će moći svako ko je na vlasti da izvlači otuda kada joj zatreba, pa da je tamo  ponovo vrati, kao što je to bilo slučaj za vreme Dejana Stanojevića koji je 8. marta na Dan žena, zajedno sa svojim interesnim prijateljima Goranom Vitorovićem, Miroljubom Stankovićem i Miroslavom Novković ukrao odbornički mandat, koji su građani Vranja dali DSS u Vranju. Pa smo tako imali situaciju u prethodnom periodu da Goran Vitorović i Ivana Dedinac, kada god zahvali kvorum u Gradskog skupštini, trče uz glavnu ulicu po nečijoj direktivi samo da se sednica Gradske skupštine privede kraju. Takvog ponašanja u DSS više neće biti, jer je stranka 9. novembra 2013. godine stavljena u službu građana Vranja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar