Zlato za Luku Jovića



Uspeh karatista iz Vranja, Spremamo se za Crnu Goru

Uspeh karatista iz VranjaSportski centar SPENS u Novom Sadu 11. i 12. oktobra bio je poprište 21. po redu Šotokan prvenstva sveta u karateu na kome je učestvovalo preko 1.500 takmičara iz trideset pet zemalja sa svih kontinenata. Reprezentacija Srbije imala je preko dvestotine takmičara, a među njima našli su se i karatisti iz Karate kluba Feniks iz našeg grada. Klub je na ovom velikom takmičenju imao osam reprezentativaca koji su osvojili jednu zlatnu medalju i dva bronzana odličja. Mladi Luka Jović okitio se zlatom u katama u svojoj kategoriji do trinaest godina. Nevena Novković dokopala se bronze u katama u uzrastu do dvanaest godina. A isto odličje pripalo je i Danici Milosavljević koja se takmičila u katama u uzrastu do deset godina. Peto mesto na ovom svetskom prvenstvu osvojio je Luka Antić, šesto mesto pripalo je Milanu Milekiću, a sa njim šestu poziciju na planeti osvojili su Adrijana Novković i Dimitrije Stoilković, dok je osmi na planeti Bogdan Trajković.



Ovaj veliki uspeh vranjskih karatista posledica je marljivog rada u klubu koji predvodi trener Slavica Nikolić.

 



Spremamo se za Crnu GoruVRANjSKI MARATONCI U SKOPLjU I KRAGUJEVCU

Podgorica novi izazov

Takmičari Atletskog kluba ,,Vranjski maratonici“ minulog vikenda učestvovali su na polumaratonima u Skoplju i Kragujevcu.Utiske sa ova dva velika takmičenja prenosi nam vranjski dugoprugaš Mile Ristić:

– U glavnom gradu Makedonije-Skoplju učestvovali smo na memorijalnom ultra maratonu ,,Goran Stojanov“ gde smo rezultatski dobro prošli, mada nam to nije bio glavni cilj.Odmah zatim smo otputovali u Kragujevac gde smo sa još sto osamdeset takmičara učestvovali na Prvom kragujevačkom polumaratonu. Osvetlili smo obraz kluba i grada i za postignute rezultate dobili pohvale i priznanja.U nedelju 27.oktobra odlazimo u susednu Crnu Goru,tačnije Podgoricu gde ćemo učestvovati na Prvom podgoričkom maratonu.To je za nas poseban izazov i otputovaćemo potpuno spremni kako bismo se iz Crne Gore vratili sa dobrim rezulatima- kaže Ristić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar