U rukama organa, ili organ u rukama



Pošteni dođite: Slobodan Petrović

Iz policije dobijamo obaveštenje da takva prijava ne postoji. Osnovno tužilaštvo, takođe, ne poseduje takvu prijavu. Dobro, moguće je, s obzirom na administrativnu proceduru, da će se prijave tek pojaviti, pod određenim datumom, ali to je proceduralno pitanje. A gde je ono ključno, političko



 



Pošteni dođite: Slobodan PetrovićNišta nije čudno u zemlji Srbiji, a pogotovo nije čudno da se ličnostima na javnim položajima preti na ovaj ili onaj način. Čudno je samo što oni koji prete nikako da budu otkriveni, i da se to ne spreči, uprkos najsavremenijoj tehnologiji kojom nadležni organi raspolažu. Naime, kako su neki mediji objavili, narodnom poslaniku SNS iz Vranja, advokatu Draganu Nikoliću, i njegovoj porodici, preti se smrću, putem SMS poruka, telefonom, i to usred noći, ali i preko posrednika.

PROCEDURALNO I KLjUČNO

Dragan Nikolić nije želeo da za Vranjske komentariše slučaj, iz svojih razloga, ali iz drugih medija saznaje se da su poruke anonimne, no, po rečima Nikolića, i policija i tužilaštvo znaju identitet pošiljaoca.

Nikolić kaže da je o pretnjama obavestio i policiju i tužilaštvo.

-Kako policija – kaže se u izjavi Nikolića datoj OK radiju– i ovoga puta ne bi predmet zataškala, o pretnjama koje dobijam obavestio sam i tužilaštvo.

Iz policije, međutim, dobijamo obaveštenje da takva prijava ne postoji. Tužilaštvo, takođe, ne poseduje takvu prijavu. Dobro, moguće je, s obzirom na administrativnu proceduru, da će se prijave tek pojaviti, pod određenim datumom, ali to je proceduralno pitanje, a ono ključno je u drugom planu.

Koje ključno? Naravno, političko. U vranjskom odboru SNS postoje duboke podele, koje su kulminirale u utorak uveče, kada je morala da interveniše i policija. I to nije prvi put.

-Znamo odakle vetar duva – kaže istaknuti član SNS, koji je želeo da ostane anoniman (inače, ovaj tekst će obilovati „anonimnim izvorima“, jer niko od aktera neće da govori pod punim imenom i prezimenom, svi se varkaju da ne prenagle, jer zna se ko rešava stvari – stranačka centrala) – sve je to iz SPS. Pa zar ste slepi? Oni decenijama ovde vladaju po principu – „divide et impera“ – zavadi pa vladaj, pa su vrbovali neke ljude, koje je SNS promovisala i dovela na vlast, ali im je to malo vlasti, hoće još. I SPS im je to obećao, a jadnici ne shvataju da kada završe prljav posao za njih, da  ih ni portir u SPS-u više neće poznavati.

Dragan Nikolić ne štedi epitete o ličnosti koja mu, navodno, preti.

-Dečko je šizofrena ličnost koja treba da ide na lečenje. U subotu je izvršio nasilje u porodici, ali ga je policija samo privela i pustila nakon urgencija čelnih ljudi u Policijskoj upravi. Da se ista situacija ne bi dogodila i u mom slučaju, obavešten je i tužilac, pa ćemo da vidimo ishod cele priče.

U tužilaštvu, međutim, nemaju takvu informaciju. Niti u policiji.

-Da je to prijavljeno – kaže izvor iz policije – bilo bi otkriveno za vrlo kratko vreme. Ali, problem je u nečemu drugom. Recimo, u zategnutim ličnim odnosima Dragana Nikolića, kao predstavnika SNS i Slađana Velinovića, načelnika PU Vranje, koji su kulminirali proletos, nakon skandala ispred zgrade PU posle izbora za mesne zajednice. Kako ne bi bilo otkriveno? I kadrovski, i tehnički, mi raspolažemo sredstvima da te „anonimne“ pozive otkrijemo za tren oka. Ali, šta ako neko, dobro situiran,  za sto-dvesta dinara na ulici kupi mobilni telefon, sa njega obavi jedan poziv na svoj kućni, fiksni, i tako nekoliko puta, onda ga jednostavno baci u reku, i to je onda pretnja?

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar