Preminuo policajac Djorđević



, ,

VRANjE – Goran Djorđević (1969), policajac interventne brigade Policijske stanice u Bujanovcu, sa teškim telesnim povredama opasnim po život, prebačen je u ponedeljak veče u niški Klinički centar, objavio je Blic.



Na Djorđevića, koji je te večeri bio u policijskoj poteri, oko 18,30 časova, kod benzinske pumpe na sporednom putu Bujanovac-Trnovac, naleteo crni „audija“ bujanovačkih registarskih oznaka i teško ga povredio.

Prema izvorima bliskim policiji, interventna patrola u kojoj je bio teško poivređeni Djorđević, imala je nalog da zaustavi crni „audi“.



Pošto je shvatio da mi je policija na tragu i da je u klopci, vozač „audija“ je pritisnuo gas, udario Djorđevića i pobegao prema Velikom Trnovcu.

Teško povređeni Djorđević je prebačen na hirurško odeljenje vranjskog Zdravstvenog centra, a odatle hitno na odeljenje neurohirurgije niškog kliničkog centra.

Policija u Bujanovcu intenzivno traga za vozačem „audija“ koji je, prema nepotvrđenim informacijama iz sela Veliki Trnovac

(R.I.)

 

U Vranju izgoreo još jedan automobil

VRANjE – U Ulici Vula Antića u centru Vranja, u sredu 16. oktobra, nešto posle 20 časova izgoreo još jedan automobil, što je izazazvalo uznemirenje i kod građana i kod političara.

Vatrogasne ekipe brzo su sanirale požar, a načelnik PU Vranje Slađan Velinović rekao je angenciji Jugmedia, na osnovu izveštaja sa terena, da je najverovatanije došlo do samozapaljivanje automobila.

Prema saznanjima Jugmedie, taj automobil pripada jednom od kuvara iz obližnjeg restorana.

Oko izgorelog automobila našli su se i očevici, koji nisu hteli da razgovaraju sa novinarima zbog, kako su rekli, svoje sigurnosti.

 

Vozač osumnjičen za smrt rudara

VRANjE – Policijska uprava u Vranju podnela je Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv vozača-mehaničara rudnika „Grot“ Dobrosava Kostića (53) iz Ćukovca zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osnovano s sumnja da je Kostić 13.oktobra u preuređenom terenskom vozilu prevozio rudare iz treće smene lokalnim putem Kriva Feja-Bosilegrad i oko 6.10 sati prouzrokovao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Čeda Stojković (54) i Dragan Marjanović(35) iz Radovnice kod Trgovišta, kao i Nenad Vasić(49) iz kosmetskog Novog Brda, nadomak Gnjilana. U teškom udesu teže i lakše je povređeno 12 rudara krivofejskog Rudnika olova i cinka „Grot“ kod Vranjske Vanje.

Teško povrđeni vozač Dobrosav Kostić, još uvek se nalazi na lečenju na ortopediji niškog Kliničkog centra, gde je saslušan.

Vranjsko Osnovno tužilaštvo predložilo je nadležnom sudu da protiv Krstića odrdi pritvor do 30 dana.

 

Cvetanović zvanično osumnjičen za ubistvo Bojovića!

PODGORICA  – Srpski državljanin Saša Cvetanović iz Vranja, koji je 29. avgusta uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića, zvanično je osumnjičen za to ubistvo, javio je Tanjug.

Višem sudu u Podgorici iz Beograda je stigla poternica za Cvetanovićem, zbog čega je u utorak iz pritvora u Spužu priveden na saslušanje kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Radmomira Ivanovića.

Ipak, do saslušanja nje došlo jer mu je advokat Zoran Piperović otkazao punomoćje.

Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29. aprila.Srpski istražitelji terete Cvetanovića da je on plaćenik koji je u njega ispalio smrtonosne hice.Za organizaciju ubistva tereti se Slobodan Šaranović iz Danilovgrada, za kojeg se sumnja da je naručio ubistvo Bojovića u znak osvete za ubistvo svog brata Branislava.

 

Policajci pod istragom zbog lažiranja

BUJANOVAC – Nakon pisanja o slučaju komandira bujanovačke policije koji je avgusta ove godine sa još nekoliko lovaca lovačkom puškom lovio na nedozvoljenom mestu, pucajući pritom na ljude i kuće, unutrašnja kontrola MUP-a iz Vranja pokrenula je disciplinski postupak protiv četiri policajca.  

Nakon što je tekst na našem portalu izašao 12. avgusta ove godine, usledile su brojne pretnje tužbama zbog, navodno, „zlonamernog i neistinitog pisanja OK Radija“.

Ubrzo je unutrašnja kontrola MUP-a Srbije završila postupak pretresa celog slučaja i konstatovala da je bilo propusta u radu službenika Policijske stanice u Bujanovcu, pošto u njihovom izveštaju sa lica mesta nije bilo imena komandira policije Gorana Jovića i lažirani su podaci o udaljenosti mesta sa kog je pucano do prvog naselja. 

– U konkretnom slučaju od strane nadležnih starešina PU Vranje utvrđeni su propusti u radu policijskih službenika iz Bujanovca Gorana Markovića, Bojana Stojanovića, Bobana Stankovića i Murata Mustafe, te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti – piše u izveštaju kontrole MUP-a. 

Kako se saznaje, disciplinski postupak ne znači i suspenzija navedenih policajaca, ali će nakon završetka prvostepenog postupka, biti doneta odluka o suspendovanju službenika i njihovom daljem statusu. 

Predsednik MZ Klenike, gde su lovci pucali, Saša Arsić kaže da je svoju „glavu stavio u torbu“, jer je o celom slučaju obavestio ministra policije i vrh MUP-a.

– Imam informaciju da mi bujanovački policajci spremaju osvetu pretresom kuće. Drago mi je što je istina izašla na videlo, ali mi nije drago što sam za pomoć morao da se obratim najvišim državnim instancama. 

Ukoliko se zakon u ovoj državi poštuje, poštovaćemo ga svi ili niko i tu nema pogovora – kaže Arsić. 

On dodaje da su protiv policajca Gorana Jovića koji je pucao i ljudi koji su vršili i lažirali uviđaje podnete i privatne krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu, te da je istraga po tim prijavama u toku. 

Podsećanja radi, 11. avgusta ove godine grupa lovaca je u ranim jutarnjim satima pucala na divlje životinje, u pravcu kuća u selima Klenike i Sveta Petka kod Vranja. 

Tom prilikom meštanin Stojanča Stojanović je povređen, jer je prilikom rafalne pucnjave skočio sa ploče nezavršenog objekta na kome je izvodio radove, javio je Ok radio.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar