Jači od suda



, Ja u tome nisam želela da učestvujem: Slavica Sotirović, Odluka prvostepenog suda je potvrđena, i izvršna: Dragan Nikolić

Ni posle pravosnažne presude Apelacionog suda u Nišu, kojom se potvrđuje prvostepena presuda Osnovnog suda u Vranju, medicinska sestra Ljiljana Stanojković, zaposlena u Zdravstvenoj stanici (ZS) u Vranjskoj Banji, ne može da se useli u stan solidarnosti, koji je, pod sumnjivim okolnostima, dodeljen njenom kolegi, medicinskom tehničaru u istoj ustanovi, Predragu Milenkoviću. Ko je to jači od suda?



 



Priča započinje Odlukom Zdravstvenog centra Vranje o formiranju Komisije za rešavanje stambenih pitanja zaposlenih, čiji je zadatak bio da obiđe kandidate, sačini rang listu i donese odluku o raspodeli jednog dvosobnog stana u Vranjskoj Banji, površine 54,32 kvadratna metra, u naselju „Komuna“. Na osnovu toga, objavljen je interni oglas 10. oktobra 2007. godine, sa uputstvom za donošenje zahteva za dodelu stana, a pravo učešća imali su isključivo zaposleni u ZS Vranjska Banja. Konkurisalo je dvoje kandidata – medicinska sestra Ljiljana Stanojković i medicinski tehničar Predrag Milenković. Petočlana Komisija ZC Vranje donela je odluku da se stan solidarnosti dodeli Predragu Milenkoviću. Ljiljana Stanojković je na sudu osporila ovu odluku, Osnovni sud u Vranju presudio u njenu korist, ZC se žalio Apelacionom sudu u Nišu, koji, pak, potvrđuje prvostepenu presudu i, de iure gledano, Stanojkovićeva je vlasnik stana. !!!!De facto, pak, nije, jer je u stanu Predrag Milenković, koji ne pokazuje nikakvu nameru da se iz (ne)spornog stana iseli

DE IURE, DE FACTO

Reklo bi se, svakodnevna priča; ali nije. Ima ona svoj bekgraund u činjenici da je Predrag Milenković sadašnji predsednik Gradske opštine (GO) Vranjska Banja, a u vreme dodeljivanja stana i predsednik Upravnog odbora JP Apoteka Vranje i šef odborničke grupe SPS u Skupštini Grada. Ko bi takvu silu zaustavio? Pravosuđe?

Ja u tome nisam želela da učestvujem: Slavica Sotirović-Slučaj je – kaže Dragan Nikolić, narodni poslanik SNS i lider vranjskih naprednjaka, koji je kao advokat zastupao Ljiljanu Stanojković na sudu – odrađen sa punim kapacitetom. To znači da je odluka prvostepenog suda potvrđena, i da je izvršna. E sada, zašto nije i izvršena, to ne mogu da komentarišem.

Ljiljana Stanojković je na osnovu te odluke naplatila i sudske troškove, ali u stan nikako da se useli. Vranjska Banja je malo mesto, sve se o svakome zna, tako da smo iz izvora bliskih ZS Vranjska Banja, došli do određenih informacija. Zvaničnih izvora nema, jer u golemom strahu od vlasti, sile božje, ni Stanojkovićeva, kao oštećena, nije htela da komentariše slučaj. Jedino što smo saznali, to je da je ponovo tužila sudu Zdravstveni centar. Kako i zašto neko mora ponovo da se sudi zbog slučaja koji je već dobio? To zna samo naše pravosuđe, ili neko drugi.

Odluka prvostepenog suda je potvrđena, i izvršna: Dragan Nikolić-Bila sam u prvoj Komisiji – kaže dr Slavica Sotirović, lekar u ZS Vranjska Banja – i kada sam saznala da su bili u obilasku terena, dakle kod oboje kandidata, a da mene nisu ni obavestili o tome, smesta sam dala ostavku na članstvo u Komisiji, videla sam da je to već negde odlučeno; ja u tome nisam želela da učestvujem.

-Milenković – kaže naš izvor blizak problematici – živi sa roditeljima, suprugom i dvoje dece u trosobnom stanu u centru Vranjske Banje. Ljiljana živi u porodičnoj kući na periferiji Banje, sa svekrvom, teško obolelim svekrom, deverom, mužem i dvoje dece. Ima negde oko 10 godina više radnog staža od Predraga. On već ima automobil, „kadet“, a tu skoro je kupio „pasata“, oko 7.000 evra. U vreme dodeljivanja stana imao je, van plate, dodatne prihode, cirka 50.000 dinara. Priča se po Banji da je kupio i stan u Nišu. I on dobija stan solidarnosti, a Ljiljana ne?

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar