Druga uzastopna pobeda Surduličana



Golman Mirdžić najzaslužniji za pobedu,

Golovima Djurđevića u 13. i Krstića u 49. minutu Radnik slavio pobedu nad Slogom iz Kraljeva od 2:1. Počasni gol za goste postigao Gobeljić u 62. minutu



 



Golman Mirdžić najzaslužniji za pobeduPosle pobede nad kandidatom za elitnu Jelen super ligu Borcem iz Čačka, pao je i drugi kandidat za prvu diviziju – Sloga Kraljevo. Režiseri uspešne završnice subotnjeg meča bili su iskusni Djurđević i Krstić. Ljubitelji fudbala u Pčinjskom okrugu, a najviše u Surdulici, radovali su se ovoj pobedi, jer jedini prvoligaš sa juga Srbije nije više na dnu tabele i svi posle maestralne igre nad Kraljevčanima, Radnik vide kao prvoligaša. Prva radost stigla je u 13. minutu, Rnić je iz kornera poslao majstorski centaršut, lopta je došla do Djurđevića koji u stilu lucidnog majstora vara Šejića i šalje loptu iza njegovih leđa. Još nekoliko izglednih prilika imao je domaćin, ali je sve ostalo na pokušajima pa se na odmor otišlo sa golom prednosti.

U nastavku Surduličani još uporniji da postignu još koji pogodak. Šansa se u 47. minutu ukazala Rniću, ali je njegov volej završio pored stative. To je bila ujedno i najava za drugi pogodak koji je postignut u 49. minutu igre: Rnić je izveo slobodan udarac poslavši loptu u šesnaesterac gostiju gde je najviši u skoku bio Krstić koji glavom pogađa mrežu za 2:0. Kraljevčani su krenuli ofanzivnije ka golu Mirdžića, međutim, sve opasnosti su uspešno otklonjene i to je trajalo sve do 62. minuta kada je iskusni kapiten Sloge Gobeljić majstorski lobovao istrčalog golmana Radnika za konačnih 2:1.

NOVICA TONČEV, PREDSEDNIK OPŠTINE
OSTAJEMO PRVOLIGAŠI
Prvi čovek opštine Surdulica i počasni predsednik Radnika Novica Tončev ne krije zadovoljstvo zbog uspešne serije Radnika:
– Napravili smo sjajan potez dovodeći za trenera Sašu Nikolića. Ovaj mladi stručnjak za vrlo kratko vreme preporodio je tim i mi smo krenuli da se pomeramo sa začelja tabele. Po prikazanoj igri protiv Borca iz Čačka i Sloge iz Kraljeva ja sam ubeđen da ćemo opstati u prvoligaškom društvu i da će moji Surduličani, pa i ljubitelji fudbala u celom okrugu, i naredne sezone uživati u prvoligaškom nadmetanju naših fudbalera.

RADNIK – SLOGA(K) 2:1(1:0)

Strelci: Djurđević u 13. i Krstić u 49. za Radnik, a Gobeljić u 62. minutu za Slogu

RADNIK: Mirdžić 7,5, Kostić 7,5, Pešić 7,5, Ožegović 7,5, Krstić 8, Ristić 7,5(od 88. Ivanković -), Rnić 8(od 63. Varjačić 7), Ilić 7,5, Djurđević 8(od 62. Stavrić 7), Simić 7,5, Stojanović 7,5

SLOGA(KRALjEVO): Šejić 6,5, Gobeljić 7, Milovanović 6,5, Rovčanin 7, Radosavljević 6(od 90. Djakovac -), Miletić 6,5, Lekanić 7, Antonijević 7, Stanković 6(od 55. Ćuković 6), Mladenović 6,5, Gulić 6(od 58. Krunić 6,5)

Igrač utakmice: Nikola Rnić

Stadion: gradski u Surdulici. Gledalaca: 1800. Sudija: Ilija Brdar(Novi Sad) 8. Pomoćnici: Matija Nađ (Subotica), Goran Beljin(Bela Crkva). Žuti kartoni: Stojanović, Ožegović, Mirdžić(Radnik), Rovčanin(Sloga) 

Deveto kolo:Sinđelić –Teleoptik 2:0, Sloga (PM) – BSK 1:0, Inđija – Metalac 0:1, Bežanija – Jedinstvo Putevi 2:0, Timok – Proleter(NS) 1:0, Radnik – Sloga(K) 2:1, Smederevo – Borac 0:0, Dolina – Mladst (L) 1:3.
Deseto kolo (19.oktobar): Teleoptik – Mladost, Borac – Dolina, Sloga (K) – Smederevo, Proleter (NS) – Radnik, Jedinstvo Putevi – Timok, BSK – Inđija, Sinđelić – Sloga (PM), Metalac – Bežanija.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar