Veteran na golu presudio



Teško do gola Milovanovića: detalj sa utakmice

Teško do gola Milovanovića: detalj sa utakmiceSportska hala. Gledalaca: 400. Sudije: Danijel Nikolić (Leskovac), Miroljub Cvejić (Kuršumlija). Delegat meča: Goran Zdravković  (Leskovac). Sedmerci: Vranje 5 (2), Žitorađa 0. Isključenja: Vranje 4 minuta, Žitorađa 12 minuta.



VRANjE 1957: Mihajlović 4 odbrane, Aleksić 2, Ristić, Pavlović 2, Milenković 2 (1), Stamenković 6, Petrović, Anđelić 2, Stevanović 1, Stanojević 2, Mančić, Spasić 1, Rusimović 11 odbrana, Mitrović, Aleksić, Stanković 5 (1).

ŽITORADjA: Milovanović 17 odbrana, plus 3 sedmerca, Stanković 3, Mitić 1, Mrdaković, Maljević, Krstić 2, Stojanović 1, D. Savić, Matić 4, Ilić, V. Savić 4, Janković, Cakić, Pavlović 9, Gligorijević



Igrač utakmice: Goran Milovanović (Žitorađa).

VRANjE 1957 – ŽITORADjA 23:25 (11:15)

Retko se kada dešava da neko ko ima 44 godine bude junak jednog susreta. A upravo to se dogodilo na meču trećeg kola između rukometaša Vranja i Žitorađe. Golman gostiju Goran Milovanović rođen 1969. godine, od malena je zavoleo rukomet i vrlo brzo stao je na gol Žitorađe čije je boje branio i u subotnjem meču u Vranju. Veteran sa svojih 44 leta bio je nerešiva enigma za domaće rukometaše. Milovanović je odbranio 17 zicera a uz to i tri sedmerca. Sve je to uticalo na konačni ishod susreta gde je slavio tim Žitorađe.

Vranjanci su ponovo, kao i protiv Jagodine u prvom kolu, loše otvorili meč. Gosti su u prvom minutu poveli i to voćstvo trajalo je do 13. minuta kada su Vranjanci prvi put izjednačili na 6:6, ad bi u narednom minutu poveli sa golom razlike koje su gosti anulirali posle nepunog minuta. Stara boljka domaćina – loša odbrana, kao i nepreciznost u napadu, ponovo su bili prisutni i trener domaćih posle neuspelih 11:15 u prvom delu igre odlučio se da na gol postavi mladog Rusimovića. Na svu sreću, Rusimović je uzastopce odbranio sedam zicera i zahvaljujući njemu na dva minuta pre kraja meča Vranjanci su izjednačili na 22:22. Zatim Nenad Stanković ne uspeva da savlada Milovanovića, a gosti preko Pavlovića postižu pogodak, potom daju još dva gola i meč se završio novim porazom domaćih rukometaša – 23:25!

Rezultati trećeg kola: Jastrebac – Radnički 29:24, Vranje 1957 – Žitorađa 23:25, Hajduk Veljko – Vlasotince 38:21, BSK Heba – Jagodina 24:33. Susreti Dubočica 54 – Planinka i Zaječar – Bor su odloženi.
Naredno četvrto kolo (12. oktobar): Radnički – Planinka, Jagodina – Dubočica 54, Vlasotince – BSK Heba, Žitorađa – Hajduk Veljko, ORK Bor – Vranje 1957, Jastrebac – Zaječar.

 

FUDBAL: LIGA PIONIRA I PETLIĆA FS RIS

Od Borana ni traga

Susreti sedmog kola Pionirske lige FS RIS između Dinama i OFK Bora, kao i između petlića Dinama i OFK Bora, nisu igrani, jer gosti nijedne pomenute selekcije nisu doputovali u Vranje. Glavni sudija Dalibor Zlatković iz Vranja, čekao je trideset minuta protivnike na stadionu Dinama, a pošto se oni nisu pojavili, delegat oba meča Boban Spasić iz Vranja konstatovao je u zapisnik da se gosti nisu pojavili, a da su domaćini bili spremni za igru. Kako su nam rekli u sedištu FS RIS-a u Nišu, Borani su tražili odlaganje meča, uz obrazloženje da su pojedini fudbaleri otputovali na ekskurziju, što FS RIS nije prihvatio, pa će pioniri Dinama, kao i petlići, susrete sa Borom dobiti službenim rezultatom 3:0.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar