Radnik tone sve dublje



Ključni trenutak: Janković brani penal Djurđeviću,

Golom Živadinovića u 65. minutu Mladost iz Lučana osvojila tri važna boda za lidersku poziciju na tabeli. Surduličani nisu iskoristili jedanaesterac pošto je udarac sa bele tačke Djurđevića majstorski odbranio Janković



 



Ključni trenutak: Janković brani penal DjurđevićuSurduličani nastavljaju sa crnom serijom. Posle poraza od Teleoptika, Timoka, Smedereva, Radnik je na svom terenu poražen od lidera na tabeli Mladosti iz Lučana sa 0:1. Gol odluke pao je u 65. minutu nakon što je Živadinović nadmudrio celokupnu odbranu Radnika, ušao u šesnaesterac i savladao nemoćnog Mirdžića. A sve je moglo da bude drugačije, jer je prvo poluvreme pripalo domaćinu koji je sa pretnjama počeo na samom početku susreta. Već u trećem minutu Nikola Rnić snažno šutira sa desetak metara, ali Janković se nije dao iznenaditi. Zatim slede akcije gostiju preko hitronogog Živadinovića koji pokušava da lobuje Mirdžića, ali ovaj je prozreo tu nameru i spasao svoj gol. Gosti su pripretili u 28. minutu preko Tešića, ali je Mirdžić ponovo bio na visini zadatka. Najbolju priliku Radnik je imao u 40. minutu, Miroljub Kostić lepo je ušao u šesnaesterac Lučanaca, sa leđa ga je oborio Vladimir Golemić, pa sudija Milenko Vukadinović iz Beograda koji se našao u blizini, pokazao je opravdano na belu tačku. Nenad Djurđević upućuje snažan šut u donji desni ugao, golman Mladosti ga čita i brani udarac. Tu je praktično i propuštena prilika za bolji rezultat, jer sigurno bi susret krenuo u povoljnijem smeru za Surduličane.

Pokušali su fudbaleri Radnika u nastavku da postignu pogodak, stvorili nekoliko lepih prilika, ali iz dva pokušaja, najpre Nenad Simić ne uspeva da zatrese mrežu, a potom ni Milan Petrović. Stigla je kazna, Živadinović je bio egzekutor i Lučanci iz Surdulice su otišli kući pevajući. Ovim porazom Radnik je i dalje na začelju tabele, a već u subotu tim Saše Nikolića odlazi u goste Borcu iz Čačka.

SAŠA NIKOLIĆ, TRENER RADNIKA
Neiskustvo čini svoje
– Po šansama koje smo stvorili trebalo je da mi slavimo pobedu a ne naš protivnik. Međutim, neiskustvo čini svoje pa je to uticalo da Nenad Djurđević ne realizuje jedanaesterac. Moramo biti strpljivi, u hodu ispravljati greške i tako doći do bodova. Gostujemo Borcu u Čačku koji je jedan od pretendenata za Super ligu i nimalo nam neće biti lak taj susret, ali mi se ne predajemo».

RADNIK – MLADOST(L) 0:1(0:0)

Strelac: Živadinović u 65. minutu.

RADNIK: Mirdžić 7, Kostić 6,5, Pešić 6,5, Ožegović 6,5, Krstić 6,5, Ristić 6(od 82. minuta Varjačić -), Rnić 6(od 68. minuta Milan Petrović 6,5), Ilić 6,5, Djurđević 6(od 60. minuta Jovanović 6,5), Simić 6,5, Stojanović 6,5

MLADOST(LUČANI): Janković 7,5, Petrović 7, Lazović 7, Golemić 7, Milunović 7, Vasić –(od 12. minuta Gavrić 7), Stojanović 7, Tešić 7(od 83. minuta Pešić -), Živadinović 7,5, Milosavljević 7,5, Grujičić 7(od 65. minuta Avramović 6,5)

Igrač utakmice: Slobodan Janković(Mladost)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 1500. Sudije: Milenko Vukadinović(Beograd) 7. Pomoćnici: Vukan Gordić i Goran Stanojević(takođe iz Beograda). Žuti kartoni: Ilić(Radnik), Grujičić, Tešić, Avramović(Mladost)

VLADICA PETROVIĆ, TRENER MLADOSTI
Zasluženo smo pobedili
– Sve vreme smo igrali zrelije od domaćina, uz to imali mnogo više šansi i sreća za Radnik što je Mirdžić u nekoliko navrata odlično intervenisao. Naš golman Janković odbranio je penal i to nam je dalo krila za pobedu koju je omogućio Živadinović lepim pogotkom u nastavku igre. Kod kuće dočekujemo Smederevo, idemo na pobedu, jer nas interesuje liderska pozicija koja vodi u Jelen super ligu».

Rezultati sedmog kola: BSK – Teleoptik 2:0, Sinđelić – Metalac 2:0, Sloga(PM) – Jedinstvo Putevi 1:1, Inđija – Proleter (NS) 1:5, Bežanija – Sloga(K) 3:1, Timok – Borac 2:0, Radnik – Mladost(L) 0:1, Smederevo – Dolina 3:1.
Osmo kolo (5. oktobar): Teleoptik – Dolina, Mladost(L) – Smederevo, Borac – Radnik, Sloga(K) – Timok, Proleter – Bežanija, Jedinstvo Putevi – Inđija, Metalac – Sloga(PM), BSK – Sinđelić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar