Oj, kafano, mukoStojković pita Stanojevića zašto ništa ne kaže o lokalu u Brankovoj, vili pored Sobine, novim kolima i računima u jednoj bujanovačkoj kafani. Stanojević odgovara pričom o čišćenju Aleksandrovačkog jezera i reprezentaciji u jednom obližnjem lokaluPosle mučne medijske tišine koja je oštro odzvanjala iz vraskog odbora DS, konačno i jedna dobra vest za njih: sve krivične prijave protiv nekadašnjeg direktora Direkciije za izgradnju Dragana Stojkovića u potpunosti su odbačene. Tako su pali u vodu svi navodi da su predstavnici  DS pljačkali dok su upravljali Direkcijom (2008. – 2012. godine), mada oni o nenamenskom trošenju para, pre svega na reprezentaciju, do danas nisu demantovani. Kažu, na krkanluke u jednoj obližnoj kafe – piceriji demokratsko rukovodstvo Direkcije za četiri godine potrošilo je između tri i četiri miliona dinara!

– Pa, ja sam mlad, trebalo je da me opomenete – kažu da je, posle svega, rekao jedan raniji funkcioner Direkcije i DS.

PREKOPAVANjE

No, bilo kako bilo, Stojkoviću je očigledno posle odbacivanja prijava pao kamen sa srca, pa je na konferenciji za novinare otvorio dušu, i rekao sve ono o čemu je godinama ćutao. Kao glavna meta i najzanimljivija tačka njegovog podugačkog monologa isplivao je Dejan Stanojević Denzi, koji je u ime DSS-a bio direktor Direkcije od 2004. do 2008. godine, a sada je kao kadar SNS-a zamenik direktora. Stanojević je bio meta jer je on lično, a ne Direkcija, podneo krivične prijave protiv Stojkovića, zbog nepravilnosti oko javne nabavke i zbog uređenja građevinskog zemljišta bez  uplaćene naknade.

– Zbog moje odbrane u medijima, Dejan Stanojević je podneo i privatnu tužbu protiv mene i postupak je u toku. Neki nisu imali hrabrosti da me javno optuže, ali je tužilaštvo odbacilo sve takve prijave, njih četiri, kao neosnovane – kaže Stojković.

E sad, kad je to završeno, ispalo je i da Stojković ima šta da kaže o svom prethodniku i nasledniku Stanojeviću, koji, po njemu, „ovakvim napadima želi da se dodvorii SNS-u, svojoj novoj stranci“. 

– E dok je Stanojević bio direktor Direkcije, preko 85 miliona dinara uloženo je u parking garažu koja je prazna. Kosovska ulica je izgrađena bez atmosferske kanalizacije, Sime Pogačarevića bez rekonstuisanja vodovodne mreže pa je raskopavana više od 40 puta nakon toga, građevinsko zemljište na 80 lokacija za barake i kioske je izdato po ličnoj volji, bez procedure. Stubiće koji ne dozvoljavaju parkiranje na trotoaru plaćao je Stanojević po 5.000 dinara – izneo je Stojković samo deo „grehova“ koje javno stavlja Stanojeviću na dušu.

Samo što to nije sve, jer je Stojković optužio novo rukovodstvo Direkcije da je prvo sebi povećalo plate, ali kupilo i nove automobile i mobilne telefone, dok  „stari sitroen C5 gradom vozi nepoznato lice“.
 

Kao da je to malo, Stojković je optužio Stanojevića da nastavlja da pravi astronomske račune u kafani “Naša etno kuća“ u Bujanovcu, zbog čega je, setiće se čitaoci, svojevremeno i pao prvi naprednjački direktor Direkcije Bote Nikolić. Onoliki računi su tamo pravljeni, krkani su ćevapi i ljute papričice, i popijeno oko 300 boca koka-kola. E sad, tvrdi Stojković, Denzi nastavlja svetlu tradiciju.

To je naravno iritiralo Stanojevića, koji se najpre komentarima, a onda i lično, uključio u medijsko razotkrivanje rada Direkcije za izgradnju, očigledno i pre i kasnije i ranije i ubuduće.

 – Dace Roždace (Stanojević za Stojkovićev nadimak koristi selo iz koga vuče poreklo)  sada koristi priliku da se medijski eksponira, jer nije imao priliku da to čini kao direktor Direkcije, jer nije imao čime da se pohvali. I neka ćuti o kafanskim računima, jer je u njegovo vreme za to potrošeno skoro četiri miliona dinara, što je strašno, a on sad proziva rukovodstvo Direkcije za neki mali račun u kafani “Etno kuća” u kojoj ja nikad nisam bio – kaže Stanojević.

On dalje optužuje Stojkovića da je „prešao skoro 200.000 kilometara službenim automobilom  za tri godine“, i to gotovo isključivo u privatne svhe. Plus da je zaposlio ženu u „Vodovodu“, i to kao učesnik slavne afere „Menjam ženu“. Kao da je to malo, Stanojević optužuje Stojkovića da je učestvovao u „najvećem propalom poduhvatu u istoriji Vranja, rehabilitaciji Aleksandrovačkog jezera“.

– To je muka prava, a ne Parking garaža koju on pominje, i koja će uskoro početi da radi punnim kapacitetom – veruje Stanojević, najavljujući još jednu krivičnu prijavu protiv Stojkovića, ovoga puta zbog asfaltiranja ulaza u Poštu, na zemljištu koje nije u vlasništvu Direkcije.

NEKRETNINE

Ali, ne lezi vraže! Na društvenim mrežama, gde se prepucavaju ovo dvoje ljudi, pod punim imenom i prezimenom, Stojković je odmah  odgovorio: samo Stanojević neka ćuti o trošenju para po kafanama, jer se njegove „bahanalije u Haremluku, na Pržaru i u Bora-Bora kafani još prepričavaju“.

  – Što ne reče nešto o velelepnom lokalu u Brankovoj, ili o vili pored Sobine? O novim kolima? O tome kako je svojevremeno zaposlio brata u „Vodovodu“? Nije loše i o tome nešto da kaže – sarkastičan je Stojković, nazivajući lažima sve Denzijeve navode o svom direktorovanju.

Isto je i sa druge strane, samo što Stanojević tvrdi da je Dace renovirao kuću u Oglednoj stanici i od šupe napravio vilu, dok su njegove nekretnine vlasništvo njegovih roditelja… I tako dalje i tako dalje, od parkiranja, preko asfaltiranja do zapošljavanja i špijuniranja… Nigde kraja.

Narod sve to gleda, i krsti se. Zar se ovako posluje u zemlji Srbiji, zar ovoliko tajni prosuto pred naše noge, zar ovakvi miliioni? Odakle ova stvarnost, i kako razlikovati dobre i loše momke? Ko će ga znati, zemlja je ovo Srbija. Sve je ovde relativno, moj Ajnštajne.  • Ostavi komentar