Dinamo bez milosti



DINAMO – SVRLjIG 3:1(2:0)



Stadion: Jumko. Gledalaca 400. Sudija: Marjan Momirović(Prokuplje) 8. Strelci: Nikola Vojinović u 10, Nikola Djokić u 27. i Miloš Ž. Tasić u 65. minutu za Dinamo, a Boris Miljković u 80. minutu za Svrljig. Žuti kartoni: Stanković, Veličković(Dinamo), Gavrić(Svrljig).

DINAMO: Danić 7, Miloš J. Tasić 7, Stanković 7, Nikolić 7, Trajković 7, Ilić 7, Spasić 7(od 75. minuta Savić – ), Miloš Ž. Tasić 8, Vojinović 7(od 75. minuta Nikola Tasić – ), Djokić 7, Veličković 8(od 81. minuta Filipović – ).



SVRLjIG: Bizjak 7(od 26. minuta Stamenković 6), Babić 6, Milosavljević 6(od 46. minuta Krstić 7), Gavrić 6, Djurić 6, Bojić 6, Panić 7, Igić 7, Kastatović 7(od 53. minuta Miljković 7), Sokolov 7, Savić 7.

Igrač utakmice: Miloš Ž. Tasić(Dinamo)

Fudbaleri Dinama ponovo nisu imali milosti prema protivniku. Posle maestralne igre i visokih pobeda kod kuće protiv Napretka iz Aleksinca, Zaplanjca iz Gadžinog Hana, na red je došao i Svrljig. Vranjanci predvođeni kvartetom golgetera Vojinovićem, Djokićem, Veličkovićem i Milošem Ž. Tasićem, bili su neuhvatljivi za odbranu gostiju. Prvi i drugi gol Dinamo je postigao na potpuno identičan način – iz kornera posle sjajnih centaršuteva Petra Veličkovića, kada su golove postigli Vojinović, a potom i Djokić. Treći pogodak Vranjanaca je pravo remek delo golgetera Miloša Ž. Tasića koji je iz solo akcije sa oko trideset metara snažno šutirao i lopta je završila u mreži nemoćnog Predraga Stamenkovića. Ovu majstoriju popularnog Žige gledaoci su nagradili velikim aplauzom.

Gosti iz Svrljiga mogli su da u ovom mešu urade mnogo više,ali su imali nesreću da im se iskusni golman Mario Bizjak povredi nakon hrabre intervencije posle «makazica» Nikole Vojinovića. Hrabri čuvar mreže Svrljiga odbranio je gol, ali je prilikom pada povredio rame i teren je napustio u pratnji dr Jovice Kostića. U samom finišu meča rezervista Boris Miljković iz jedne gužve uspeva da postigne počasni pogodak.

Ovom pobedom Dinamo je zauzeo drugu poziciju na tabeli sa tri boda zaostatka iza vodećeg Balkanskog iz Dimitrovgrada. U nedelju fudbaleri Dinama gosti su leskovačke Sloge i nema sumnje da će to biti susret dve po mnogima najbolje ekipe Niške zone.

MILOŠ Ž. TASIĆ, STRELAC  EVRO GOLA

ZAŽMURIO SAM I RASPALIO

Kada sam na nekih tridesetak metara od gola Svrljiga video brisan prostor, nisam oklevao nego sam raspalio po lopti i ispalo je da sam postigao fantastičan gol. Publika je to gromkim aplauzom pozdravila i ja im se zahvaljujem. Odaću malu tajnu, prvo sam zažmurio pa onda sam raspalio. Nadam se da ćemo ja i moji drugovi održati golgeterski ritam i da ćemo svoje verne navijače obradovati i u meču sa Slogom u Leskovcu.

 

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar