Timok dubok za Radnik







 



 

Zaječarci, predvođeni vranjskim trenerom Draganom Antićem Reckom, zasluženo slavili nad prvoligašem Radnikom

 

Posle remija sa Inđijom i Bežanijom, surdulički prvoligaš Radnik sa trenerom Djurovićem otputovao je u Zaječar sa namerom da se kući vrati neporažen. Golgeter Radnika Milan Stavrić već u prvom minutu iskoristio je neopreznost odbrane Timoka i sa desetak metara pucao snažno, ali iskusni čuvar mreže Bojan Zogović bio je na visini zadatka. U narednih dvadeset minuta fudbaleri Radnika još dva puta našli su se u prilici da nešto više učine, ali je sve ostalo na pokušajima i pored apsolutne dominacije prvoligaša iz Surdulice. Međutim, njihov protivnik – Timok vrlo je brzo došao sebi, a novopostavljeni trener Zaječaraca Vranjanac Dragan Antić Recko tražio je odgovorniju i ofanzivniju igru.

To je urodilo plodom i u 27. minutu Nikola Djoković natrčava na loptu, snažno šutira sa osamnaest metara matira nemoćnog Dušana Radojevića – 1:0. Od tog trenutka Surduličani su se povukli u defanzivu braneći vlastiti gol. Za to vreme Zaječarci su imali sjajnih prilika koje nisu iskoristili, pa je druga radost stigla tek u 80. minutu. Fudbaler Timoka Grkajac, tek što je ušao u igru, nadmudrio je odbranu Radnika i umesto da asistira slobodnom Marku Jakšiću, on sa deset metara puca pod prečku, ali Radojević se nije dao iznenaditi. Minut kasnije dobro je šutirao Dragan Vuković, ali je lopta fijuknula pored stative. Na kraju sledi šut Miloša Crnomarkovića u 80. minutu i golman Dušan Radojević po drugi put kapitulira – 2:0.

 

 

DRAGAN ANTIĆ RECKO, TRENER TIMOKA

ZASLUŽILI SMO POBEDU

Sasvim zasluženo moj tim je savladao prvoligaša iz Surdulice. Meni kao čoveku je žao što smo pobedili Radnik, ali ja sam trener Timoka i moja obaveza je da ređam pobede, a ne poraze. Surduličani su bili dobri dok nisu primili prvi gol. Povukli su se i moji igrači su ređali šanse, i prava je šteta što umesto dva nisu postigli još toliko golova. Naš protivnik ima dobar tim i ubeđen sam da će rezultati doći i da će Surduličani opstati kao prvoligaši.

 

 

TIMOK – RADNIK 2:0(1:0)

Strelci: Djoković u 27, Crnomarković u 80. minutu.

TIMOK: Zogović 7,5, Djoković 8, Milenković 6,5(od 68. minuta Nastić 6,5), Lukić 7, Savić 7, Skopljak 7, Cvetković 7, Vujović 7(od 55. minuta Crnomarković 7), Jakšić 6,5, Kaličanin 7(od 70. minuta Grkajac 6,5), Vuković 6,5.

RADNIK: Radojević 7, Varjačić 6, Rajović 6,5(od 80. minuta Ristić-), Krstić 7, Pešić 6,5, Ivanković 7, Ožegović 7, Rnić 6(od 64. minuta Dimitrov 6), Kostić 6(od 46. minuta Petrović 6,5), Stavrić 7, Djurđević 7.

Igrač utakmice : Nikola Djoković(Timok).Gledalaca: 2000. Sudija: Lazar Lukić(Beograd)7. Pomoćnici: Miloš Miščeljin, Dragan Bogićević(obojica iz Beograda). Žuti kartoni: Cvetković, Jakšić, Lukić(Timok), Krstić, Ožegović(Radnik).

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar