Pit bul ili Gladijator



Ovom kampanjom, pošto je moj brat osumnjičen za ubistvo brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića, svi smo mi u porodici obeleženi, samo fali da nam stave „target“ na glavu

 



Da ni Vranje ne ostane kuso u već legendarnoj Vučićevoj „borbi protiv kriminala i korupcije“, u Podgorici je, u saradnji srpske i crnogorske policije, spektakularno uhapšen Saša Cvetanović (33), Vranjanac, koji je od 2008. godine u Crnoj Gori. On se sumnjiči za ubistvo Nikole Bojovića, inače rođenog brata Luke Bojovića, „vođe zemunskog klana“, 24. aprila u Beogradu, zbog krvne osvete porodice Šaranović, koja ovim ubistvom navodno „vraća krv“ zbog ubistva Branislava Šaranovića 2009. godine, takođe u Beogradu. Zašto na Cetinje, kad može na Dedinje?!



 

Saša Cvetanović, inače, u ovom slučaju se tretira kao egzekutor, plaćeni izvršilac krvne osvete. Pored njega, uhapšeni su i Slobodan Šaranović, brat pokojnog Branislava, kao nalogodavac, kao i Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić, kao saučesnici u ubistvu Nikole Bojovića.

Mediji, oni inače naklonjeni „borbi protiv korupcije i kriminala“, dali su ovom slučaju veliki publicitet. Moglo bi se reći, čak i preterani. Nije im bilo dovoljno da vest objave i obrazlože, nego je biografija Saše Cvetanovića u sitnice opisana, uz detaljne podatke o njegovoj porodici, sa imenima, mestom boravišta, čak i fotografijom zgrade u kojoj žive, ili su živeli.

Saša Cvetanović, inače, nije „blaga voćka“.

Ooo, pa on je naš „poznanik“ – kaže izvor iz PU Vranje – još od njegovih maloletničkih dana. Nema dela za koje ovde nije privođen i procesuiran, nije bilo samo ubistva i silovanja. Sad je ostalo samo silovanje. Narkomanija, krađe, obijanja, nasilničko ponašanje, to je bilo uobičajeno za njega.

Pamtim ga – kaže izvor iz vranjske čaršije – još kad je bio dete. Ja sam pohađao Ekonomsku školu u Vranju, odmah do naselja „Ledena stena“, gde je Saša živeo. Bio je obesno, nemirno dete, još tad je bio sklon ekscesima, pa smo mu na velikim odmorima udarali čvrge „siplonke“.

Aha, idi posle mu udari siplonku; mediji objavljuju da je Saša bio violentan, uvek naoružan i spreman na kavgu. Zbog toga je fasovao nadimke „Gladijator“ ili „Pit bul“, o čemu će kasnije biti reči. U Srbiji je osuđen zbog dva krivična dela, za jedno na godinu, za drugo na šest meseci, pa pošto nije baš bio voljan da oduži dug društvu, 2008. godine je prebegao u Crnu Goru. Sada je tamo uhapšen, a Srbija traži njegovo izručenje.

Ali, pitanje je – Saša je Saša, no kakve veze sa njegovim (ne)delima za koja je osumnjičen i uhapšen, ima njegova porodica? Svi znaju kako se zovu, gde žive, šta rade… A Crnogorci su Crnogorci, kod njih je osveta, kako reče Njegoš, „sveto piće, bogom zakršćeno“. Još kad tu priključiš „zemunski klan“, eto dodatne kombinacije za likvidacije. Kako je, uostalom, sve ovo počelo? I kakve veze tu ima porodica Saše Cvetanovića, za koga još nije pravosnažno utvrđeno da je ovo delo izvršio?

Ovom kampanjom – kaže Jugoslav Cvetanović, mlađi brat Sašin – pošto je moj brat osumnjičen za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića, svi smo mi u porodici obeleženi, samo fali da nam stave „target“ na glavu.

Jugoslav brine za svoju, i bezbednost porodice, jer je, kako kaže, pokrenuta medijska hajka, pojedini mediji su čak i objavili snimak zgrade gde stanuju, tako da su, praktično, označili metu.

Smatram da moj brat Saša – kaže Jugoslav – nema nikakve veze sa ovim slučajem koji mu se stavlja na teret, a zbog čega smo svi mi iz porodice ugroženi. Podsetite se samo da je u Kragujevcu pre mesec i po dana uhapšen izvesni Opačić, za koga su tvrdili da je „Pit bul“, pa se ispostavilo da nije on. To i mene baš interesuje, a nadam se i celu javnost, a trebalo bi i organe gonjenja – ko je „Pit bul“? Jer, mog brata Sašu niko nikada nije nazivao tim nadimkom, na poternici za njim koja je godinama na snazi, čitko i jasno piše da se traži Saša Cvetanović zvani „Gladijator“. 

Da li su, onda, „Pit bul“ i „Gladijator“ ista osoba – Saša Cvetanović?

Pa, u tome je suština – kaže Jugoslav – da se radi o dve različite ličnosti.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar