Izdržljivost i duh starog Vranja

Eko Taxi Vranje

GORAN DjORDjEVIĆ, DIREKTOR DIREKCIJE ZA IZGRADNjUOvih dana privode se kraju radovi na rekonstrukciji ulice Stefana Prvovenčanog, od direkcije pa do Gradske uprave. Kad će sve biti gotovo?

– Građevinski radovi su završeni, čeka se još da radnici Vodovoda očeste ulicu od peska. Očekujem da prvih dana septembra sve bude gotovo.

 

Ranije ste najavili da će ovaj potez biti mesto za uživanje, sa klupama i kandelaberima. Kada će oni biti postavljeni?

– Za kandelabere i ostali imobilijar, odnosno klupe i kante za otpatke sa pepeljarama, raspisali smo tender koji ističe za desetak dana. Pobednik tendera imaće obavezu da ih postavi u narednih mesec i po dana. Sav taj imobilijar biće od kovanog gvožđa iz dva razloga – zbog izdržljivosti, ali i kako bi se sačuvao taj neki starovremski duh.

GORAN DjORDjEVIĆ, DIREKTOR DIREKCIJE ZA IZGRADNjU

Koliko će sve to da košta?

– Vrednost tendera je dva i po miliona dinara za po 30 kandelabera, kanti i klupa.

Sad sigurno možete da kažete kolika je vrednost ukupne rekonstrukcije?

– Svi građevinski radovi koštali su oko pet miliona dinara, čemu treba dodati i vrednost imobilijara.

Još uvek se ne zna da li će glavna ulica biti otvorena za saobraćaj, pretvorena u šetalište ili i jedno i drugo.

– Naš predlog je da ulica bude potpuno zatvorena za saobraćaj, a da njome mogu da se kreću samo dostavna vozila nosivosti do tri i po tone. Ali, o tome konačnu odluku treba da donese Gradsko veće.

Direkcija je otvorila još nekoliko gradilišta?

– Na isti način sredićemo šetalište od Direkcije do Robne kuće, a dogodine i potez kod kafića prekoputa muzeja do raskrsnice kod Doma Vojske. Sad radimo trg kod zgrade Gradske uprave i Osnovnog suda, a rekunstrišemo i prostor kod spomenika Čika Miti.  • Ostavi komentar