Lako do šansi, teško do gola



Još uvek neuigran: Jovanović

Još uvek neuigran: JovanovićFK RADNIK – FK MORAVAC ORION 0:0



Stadion pored Vlasinskog jezera, gledalaca: 500, Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica).

RADNIK: Radojević, Krstić, Pešić, Anđelković, Stojanović, Ćirić, Ožegović, Stavrić, Rnić, M. Petrović, Jovanović. Igrali su još: Ivanković, Ilić, Rajović, Mijatović, N. Petrović, Ristić, Dimitrov.



MORAVAC ORION: M. Mitrović, Ilić, Petrović, Marković, Cenić, Cekić, B. Stamenković, V. Stefanović, D. Mladenović, Trajković, N. Mitrović. Igrali su još: Djorđević, Milić, N. Stefanović, M. Stamenković.

Fudbaleri Radnika, novog prvoligaša iz Surdulice, odigrali su kontrolnu utakmicu na Vlasinskom jezru sa srpskoligašem Morvace Orionom iz Mrštana, nerešeno 0:0 i pokazali dobru igru, ali i neefikasnost u napadu.

Treneri obe ekipe, Žarko Djurović i Jovan Stanković, izveli su najbolje postave, a utakmica je privukla oko 500 ljubitelja fudbala željnih da vide snagu i kvalitet dva najjača kluba južno od Niša.

Surduličani su bili daleko bolji u prvom poluvremenu i samo je sreća spasla Mrštančane da ne prime gol. Prvo je špic Radnika, Jovan Jovanović brzopleto šutirao iz idealne prilike, a golman Mitrović odbranio, a potom se Milan Stavrić našao sam pred golom, ali je šutirao visoko.

Ekipa Moravca je samo jednom ozbiljnije zapretila, uglavnom su Surduličani diktirali tempo i držali sve konce utakmice u svojim rukama.

Promene na obe strane doprinele su da u drugom poluvremenu Mrštanci budu ravnopravniji i beležimo priliku iskusnog internacionalca Vladice Djorđevića, ali je golman Radnika  pravovremeno intervenisao. Pokušao je glavom i Bojan Stamneković, a negodovanje fudbalera i navijača Moravca izazvala je odluka pomoćnog sudije koji je poništio gol Bobana Cenića zbog ofsajda, kada je udarcem glavom matirao golmana Surduličana. 

Ekipa Radnika je mogla sa dođe do vođstva, ali je, opet, Jovanović iz dobre pozicije šutirao glavom, a golman Mitrović odbio loptu ponovo do njega. Svi su očekivali siguran pogodak, ali je Jovanović raspalio po lopti i sa pet metara prebacio prazan gol.

Utakmica je pokazala da će ove ekipe igrati značajnu ulogu u svojim ligama, jer su sastvaljene od iskusnih fudbalera, uglavnom prvoligaških. Radnik će morati više da poradi na igri u odbrani i poboljša efikasnost u napadu.

ŽARKO DjUROVIĆ
– Imali smo dostojnog protivnika koji je imao takmičarsku želju da se iskaže protiv nas što je i nama omogućilo da uvidimo gde treba još da radimo na otklanjanju slabosti, na kojim mestima u timu, pojedinačno i formacijski. Imamo dovoljno vremena do početka prvenstva i našeg gostovanja u Inđiji, 17. avgusta. Možemo delimično da budemo zadovoljni, moramo da popravimo realizaciju, već se naziru konture tima koji je spreman da se upusti u borbu za jedno od mesta u sredini tabele. Na utakmici sa Moravcem nije igrao Tasić zbog povrede, inače naše značajno pojačanje po levoj starni, još nekoliko njih je osećalo lakše povrede, pa smo ih odmarali. Imamo igrački pogon sastvaljen od kvalitetnih igrača, na nama je da uigramo linije tima jer su se momci po prvi put okupili u Radniku ovog leta.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar