BSK Junior juri vrh



Čekaju se pojačanja: BSK, Popović (levo), Morava Han

Čekaju se pojačanja: BSK, Popović (levo)Košarkaški klub BSK Juniar osvojio je prvo mesto u Letnjoj ligi grupa Leskovac i plasirao se u Drugu mušku regionalnu ligu Istok.



Košarkaši BSK Juniora iz Bujanovca kreću na pripreme za nastupajuću sezonu u Drugoj regionalnoj ligi “Istok” sa ciljem da se bore za jedno od mesta u samom vrhu tabele.

– Osvojili smo nadmoćno prvo mesto u Letnjoj ligi grupa Leskovac i plasirali se u viši rang. U tome su nam pomogli veterani Slobodan Mitić Žuća i Saša Stanković. Koliko sam upoznat oni neće igrati za BSK, a možda će se i oprostiti od aktivnig igranja, pre svega, legenda Mitić – kaže Aleksandar Popović, košarkaš KK BSK Juniora.



Odlično krilo i po potrebi krilni centar, Popović ističe da su u toku pregovori rukovodstva kluba da zadrže trenera iz Leskovca, Ivana Mitića Dzevrliju.

– Trener Mitić je jedno od najpozantijih trenerskoh imaena u južnoj Srbiji i šire, on je bitan šraf da ekipa pokuša da se stabulizuje u ligi i napdne sam vrh – navodi Popović.

U BSK razmišaljaju na pojačanja, za sada tu su provereni košarkaši: Aleksandar Popović, Nikola Radisavljević, Nikola Stevanović, Dušan Antić, svi bivši košarkaši vranjskog Juga i Bujanovčani: Dalibor Tasić, Sabedin Ebibi, i Lazar Marković, koji nije igrao Letnju ligu.

JUG ČEKA FUZIJU
Vranjanci se nadaju da će se dve ekipe koje su u Srpskoj ligi iz Leskovca fuzionisati kako bi Vranjanci ostali u Srpskoj ligi.
Dok se to ne reši, Drugu mušku regionalnu ligu “Istok”, ili kako je neki popularno zovu “beton” ligu sačinjavaće sledeće ekipe: Jug (Vranje), Radnik (Surdulica), Nibak (Niš), MLadost (Bela Palanka), Hajduk Veljko (Negotin),  Radan (Lebane), Jastrebac (Aleksinac), Vlasotince, Negotin, Zone Bojc (Blace), BSK Junior (Bujanovac), Danilo Bošković (Grdelica), Djerdap (Kladovo), Babušnica.
Iz Prve srpske muške regionalne lige u Drugu regionalnu u protekloj sezoni ispala je ekipa Juga iz Vranja, Prema predviđanjima stručnjaka, glavni kandidati za prelazak u Prvu srpsku mušku košarkašku ligu su Jug, BSK Junior, Radnik, Hajduk Veljko i Djerdap.

 

Morava HanRUKOMET: DRUGA LIGA “MORAVA”

Mladost i Morava u borbi za opstanak

Na sastanku Zajednice klubova Druge rukometne lige grupa “Morava” izvučeni su parovi za nastupajuću sezonu 2013/2014.

U muškoj konkurenciji, od predstvanika Pčinjskog okruga tu su ekipe GRK Mladost iz Vranja i  RK Morava iz Vladičinog Hana.

Zoran Arizanović Šef, jedan od trenera u GRK Mladost, navodi da će prvenstvo biti izuzetno zanimljivo, kako u borbi za prvo mesto tako i za opstanak.

– Nama je cilj opstanak, jer imamo iuzuzetno mladu ekipu kojoj je potrebno sticanje iskustva. Imamo tim, kvalitet i snagu da to izborimo i deci omogućimo dalji napredak. Borba za prvo mesto biće krajnje neizvesna, a glavni kandidati biće ekipe Radana iz Lebana i Pirota. Nije isključeno da se umeša i neka druga ekipa, poput Hisara iz Leskovca ili Bele Palanke – kaže Arizanović.

Drugu ligu “Morava” u muškoj konkurenciji sačinjavaće ekipe: Radan (Lebane), Morava (Vladičin Han), Bela Palanka, Aleksinac, Mladost (Vranje), Progres (Svrljig), Pirot, Hisar (Leskovac), Dubočica 54-2, Železničar 1949-2 (Niš), Niška Banja i Topličanin (Prokuplje).

Drugu ligu”Morava” u ženskoj konkurenciji sačinjavaće:  Morava (Vladičin Han), Aleksinac, Žitorađa, Dubočica (Leskovac), Vlasotince, Naisa 3, Radan (Lebane), Jagodina 2 i Niška Banja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar