Vranjski “Jokanović”



, , Pojačani: OK Mladost

Ognjen Stojković, od ovog leta omladinac Dinama, prošao je sve selekcije i bio kapiten, igrao na poziciji veznog igrača. Velika je nada Dinama u budućnosti, sa neslućenim potencijalom da dalje napreduje.



Po svojim karakteristikama podseća na nekadašnjeg fudblaear Partizana i reprezentacije, Slavišu Jokanovića.

– Volim čvrstu duel igru, koristim visinu i dug korak što je moja prednost u odnosu na protivničke igrače. Želim da se nadmećem na svakom delu terena. Visinu koristim u igri glavom, gde sam prvi blok igrač ispred naših štopera. Volim fudbal,. To je moja filozofija života, ne propuštam nijedan trening i oečkujem da napredujem i jednog dana zaigram za prvi tim – kaže Stojković.



Mladi fudbaler ima i nedostatke koje će pokušati da otkloni ili svede na najmanju moguću meru.

– Evidentan je nedostatak brzine ali s obzirom na konstituciju to je i normalno, potrebno je da radi na brzoj obradi lopte i brzoj predaji i na to treba da obrati pažnju u narednom periodu. Sve nedostatke nadoknađuje pravilnim odnosom prema igri, oličenje je kulture i u tome dominira u odnosu na svoje vršnjake – ističe trener Nikola Ilić.

 

STRELjAŠTVO

Tasić i drugovi deveti u Evropi

Miloš Tasić, strelac iz Vranja, sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je ekipno 9. mesto na Prvenstvu Evrope, u disciplini MK puška 60 metaka ležeći,  u Osijeku u Hrvatskoj, koje traje od 21. jula do 2. avgusta.

Pojedinačno bio je na 32. mestu od ukupno 60 takmičara.

– Još se nisu navikli da gađaju osnovni deo na decimalu i da jure stroge centre. Čičevski je na primer imao, ako bi se računalo po starom, odlična 594 kruga, ali na decimalu 615,4 što znači da nije imao mnogo jakih centara. Imam utisak da su i malo premoreni, tako da je sve bilo ispod očekivanja – izjavio je v.d. selektor Goran Maksimović.

Rezultati, MK puška 60 metaka ležeći, juniori: 1. Švajcarska 1.855, 8, 2. Norveška 1.849,5, 3. Ukrajina 1,848,7…9. Srbija 1,841,2 (Čičevski 615,4, Tasić 612,9, Aleksandrovski 612,9) itd.

Pojedinačno: 1. Roberto Mai (Italija) 206,6,. 2. Šandor Nađ (Mađarska) 205,7, 3. Simon Veitaler (Italija) 183,8 …18. Jovan Čičevski 615,4, 32. Miloš Tasić 612,9, 33. Stefan Aleksandrovski 612,9 itd.

 

Pojačani: OK MladostODBOJKA: DRUGA LIGA “ISTOK”

Mladost spremna za Prvu ligu

Odbojkaški klub „Mladost“ iz Vranja počeće sa pripremama  za prvenstvo Druge lige Istok 10. augusta.

U klub se vratio Nikola Ranđelović,  primač, koji je prošle godine igrao u Prvoj “B” ligi za ekipu Topličanina iz Prokuplja, koja je ispala. Vratio se i stari-novi igrač Drgan Cvetković, dizač, i srednji bloker Ivan Veličković Cile, koji se vratio sa studija.

U ekipi Mladosti ponovo će se aktivirati Tomislav Dimčić, na poziciji dizača.

– Doveli smo dva ponajbolja mlada odbojkaša iz OK Vranje – Despota Deljanina i Nemanju Dojčinovića.

Ekipu je napustio Stefan Nikolić, dizač, a primač Marko Pozdnjakov će najverovatnije obući dres superligaša iz Stare Pazove – kaže Miodrag Petrov, direktor kluba.

U klubu su ostali: korektor Goran Manić, libero Dušan Nakić, bloker Miljan Djorđević, primači Milan Djorđević i Milan Ristić, blokeri Petar Živković i Nikola Nikolić, libero Petar Radenković i dizač Djorđe Tomić.

Takođe je izabran i novi trener prvog tima, Zoran Ristić, doskorašnji trener ŽOK Vranje.

– Izabrano je i novo rukovodstvo. Na izbornoj Skupštini kluba izabran je za prerdsednika kluba Goran Sentić, diplomirani pravnik, bivši sportista i reprezentativac u kik boksu, tehnički sekretar Slobodan Petrović, generalni sekretar Mira Malinić, potpredsednici Slavoljub Ristić i Ljubiša Nedeljković, kao i direktor kluba Miodrag Petrov – ističe Miško Petrov.

Odbojkaški klub Mladost ući će u novo prvenstvo sa velikim ambicijma, da napadne prvo mesto i domogne se Prve “B” lige..

– Neće biti nimalo lako, imaćemo konkurente u ekipama Jagodine,  Toličanina, Niša i Radana, ali mi smo zacartali sistematski vrhunski rad koji mora da donese rezultate. Nećemo ići “grlom u jagode” – navodi Petrov.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar