Rakija umesto aspirina



Velija Ajetović, ''prava'' terapija

E, onda, sam dobio “pravu” terapiju. Ovako piše, imate dokumenat: pod 1. Dnevno do 70 ml rakije je lek i hrana 2. Čaša vina je lek i hrana 3. Ribe dva puta nedeljno obavezno. Evo, ima pečat i datum



 

Velija AjetovićVelija Ajetiović (56), poznati vranjski kovač, smatra da ga je 14. januara 2013. godine, na Vasilicu, urekao njegov izabrani doktor M.P. iz Vranja i da od tada njegova kuća ne može da se oporavi, jer su “kola krenula nizbrdo”. Već smo pisali da je u noći između 11. i 12. Jula grom pogodio njegovu kuću, a Velija kaže da su njegove muke počele poslednjeg dana 2012. Godine, kada mu je pozlilo i kada je otišao kod svog lekara. Kašljao je i izbacivao ispljuvke krvi.



''prava'' terapija– Prepisao mi je neke injekcije i lekove. Nije mi zakazao nikakvu kontrolu. Špricao sam se, pio lekove, ali bilo mi je sve gore pa su me 14.  januara 2013. moji opet odveli kod tog doktora. E, onda, sam dobio “pravu” terapiju. Ovako piše, imate dokumenat: Pod 1. Dnevno do 70 ml rakije (to rakije dva puta podvučeno) je lek i hrana 2. Čaša vina je lek i hrana 3. Ribe dva puta nedeljno obavezno. Evo, ima pečat i datum. Nisam ga poslušao, iskašljavao sam krv sve više. Nakon 3-4 dana stanje se toliko pogoršalo da sam otišao na odelenje PTO, gde me je primila doktorka Slavica Djorđević, koja me je poslala u specijalizovanu bolnicu u Surdulicu, gde sam primljen 14. februara i bio na lečenju do 6. marta. Iz Surdulice su me poslali za Beograd, u Klinički centar, na odelenje za pulmologiju gde sam ostao 24 dana. Kada sam se vratio iz Beograda prepisali su mi hemoterapiju plućnog krila gde su se pojavile dve mrlje, kao tačke. U Vranju sam završio terapiju, trenutno sam dobro, a do kada videćemo – priča uzbuđeno Velija.

Inače, Velija je poznati vranjski kovač, sin pokojnog, još čuvenijeg vranjskog kovača, Ramiza Ajetovića. Radnju je držao u Gornjoj čaršiji, pa je zbog uštede počeo da radi kod kuće.

Od kako se razboleo, u januaru ove godine, više ne radi. Ne radi niko u njegovoj kući i dovijaju se na sve načine da prežive.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar