Djurović u potrazi za starterima



Fokim Fon Fondo, ,

Fokim Fon FondoFudbaleri Radnika iz Surdulice, novog prvoligaša, naporno su trenirali i igrali konztrtolne utakmice na Vlasini. Trener Žarko Djurović, koji je pružio šansu svim raspoloživim snagama, može biti delimično zadovoljan jer mu tek predstoji posao na uigravanju linija i pronalaženju startne postave. Naporan rad i odigravanje utakmica u isto vreme uticao je na svežinu fudbalera, pa su i rezulatai bili u drugom planu.  



U ekipi Radnika ima dosta iskusnih prvoligaških igrača, pa se očekuje da trener Djurović uspešno uigra sve linije tima i prvenstvo u Prvoj ligi Srbije otvori uspešnim rezultatima.

Jredna od zanimljivih utakmica Surduličana bila je odmervanje snaga protiv novog srpskoligaša, ekipe Morvaca iz Predejana. Prvo poluvreme je pripalo Radniku, adrugo Moravcu. Za Radnik je nastupio bivši igrač Dinama Nikola Stojanović, a za Moravac, takođe, Dinamovci, Ivan Stojiljković i Ivica Arsić Maradona koji je bio najbolji akter utakmice.



RADNIK – SFK MORAVAC (PREDEJANE) 1:1

Strelci: 1:0 Rnić u 36., 1:1 Arsić u 60. minutu – Vlasinskoj jezero, gledalaca: 250, sudija; Ninoslav Spasić (Surdulica).

Radnik: Mirdžić, Anđelković, Tasić, Ivanković, Pešić, N. Petrović, Rnić, Srđan Ristić, Jovanović, M. Petrović, Fokim Fon Fondo. Igrali su još: Milentijević, Ćirić, Stojanović, Berić, Ilić, Mijatović, Ivanović, Stefan Ristić, Djurđević, Stanković, Dojčinović.

SFK Moravac: Zdravković, Marković, Nikolić, Mladenović, Stoiljković, Ž. Stanković, Janjić, B. Stanković, Mitić, Arsić, A. Stanković, Igrali su još: Stamenković, M. Stajković, Trajković, Stanisavljević, Šojić, Vjetrović.

 

Dinamo se silno pojačava

Nakon ispadnja iz Srpske lige “Istok” u Nišku zonu, čelnici vranjskog Dinama krenuli su sa stvaranjem novog tima koji, prema njihovim rečima, treba “da se prošeta kroz ligu”. Sirurno je da je vranjski zonaš, jedini u Srbiji, koji je rešio da oreši kesu i posegne za brojnim pojačanjima.

Na stadionu Pamučnog kombinata je uigrana ekipa sa Nebojšom Zupančićem na čelu, sekretarom Ivom Mladenovićem, a kao pojačanje tu je bivši sekretar Dinama, Bata Vučković.

Agilno rukovodstvo, koje ima punu podršku gradonačelnika Zorana  Antića, najpre je dovelo trenera Ivana Jovanovića, koji je već bio u Dinamu u sezoni 2005/2006, kada je ekipa ušla u Prvu ligu, a potom i fudbalere. Dovedeni su  polušpic Djokić , štoper Stanković i golman Danić iz Moravca iz Mrštana kod Leskovca, ostavljen je i desni bek Spasić koji je takođe igrao ranije za Moravac, a vratio se iz Radnika i napadač Vojinović.

Od pojačanje najzvučnije ime je Nikola Djokić koji je već nekoliko serzona igrao za Dinamo, a ponikao je u leskovačkoj Dubočici.

No, to nije konačan spisak pojačanja, jer prema nezvaničnim izjavama, uprava Dinama namerava da dovede još četvtvoricu zvučnih pojačanja, a za to je zadužen Bata Vučković.

U najveće se pregovara sa Lazarom Vjetrovićem, štoperom i kapitenom BSK iz Bujanovca, koji u isto vreme pregovara i sa Moravcem iz Predejana. Vjetrović je bliži Dinamu jer mu se nude povoljniji finansijski uslovi.

Iz Dinama je za sada otišao mladi Stefan Nikolić Keža koji je pred potpisivanjem ugovora sa beogradskim srpskoligašem Železnikom.  

Dinamo je u nedelju odigaro kontrolnu utakmicu sa ekipom BSK iz Bujanovca i visoko ga porazio, rezultatom 7:1.

 

Rasulo u BSK

Besparica najviše pogađa ekipu BSK iz Bujanovca, člana Niške zone. Otišli su najbolji igrači, kapiten Vjetrović i vezni Stojiljković, a iskusni Jaćimović se povredio i najverovatnije završava karijeru. Pored njih odlazak, je najavilo još nekoliko iskusnih igrača, tako da je trener Rade Aleksić jedva satvaio tim za utakmicu protiv Dinama.

-Nalazimo se u teškoj situaciji, naš cilj je opstanak i želja da uspostavimo saradnju sa Dinamom. Oni igrači na koje trener Jovanović trenutno ne računa, mogli bi da igraju kod nas. To bi bilo dobro za oba kluba, a posebno za igrače iz Vranja željne dokazivanja – kaže Aleksić.

Bujanovčane je najviše pogodilo odlazak kapitena Vjetrovića, mladog i kvalitetnog štopera, koji se nije javio klubu i na svoju ruku odlučio da promeni sredinu.

Ipak, treba razumeti talentovanog Vjetrovića jer su mu ponuđene pare u Moravcu, a posebno u Dinamu koje nisu zanemarljive.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar