Jovanović ponovo na klupi



Ne mogu bez Vranja

Ne mogu bez VranjaIvan Jovanović (54), bivši trener Dinama sa kojim vranjski klub ušao u Prvu ligu Srbije, vratio se u klub koji će se ove sezone takmičiti u Niškoj zoni.



Popularni trener posebno je omiljen kod navijača Dinama, već radi sa fudbalerima na stadionu  Jumka.

Jovanović je ostao upamćen ljubiteljima fudbala u Nišu i Pirotu kao igrač, a kao trener od Svrljiga do Vranja. FK Dinamo iz Vranja, u sezoni 2005/2006. godine, uveo u Prvu ligu Srbije.



– Za Vranje me vezuju najlepše sportske uspomene. Radeći u Dinamu stekao sam u gradu puno prijatelja sa kojima održavam kontakt. Niš, u kome sam se rodio, i Vranje u kome sam doživeo najlepše sportske trenutke su gradovi bez kojih ne mogu da funcionišem – izjavio je svojevremeno Jovanović.

Imao je bogatu sportsku karijeru. Kao fudbaler, prošao je sve mlađe kategorije u FK Radnički iz Niša, a za prvi tim potpisao ugovor o stipendiranju, 1975. godine. Debitovao je na kup utakmici protiv Hajduka iz Splita. Profesionalni ugovor potpisao je 1977. godine i igrao za Nišlije do 1980. kada je prešao u Radnički iz Pirota. Za Piroćance je igrao do 1986. godine, a potom prešao u FK Pelister iz Bitolja u Makedoniji. U Pelisteru je završio fudbalsku karijeru, 1988. godine i otisnuo se u trenerske vode.

– Mnogo klubova sam sa uspehom vodio, ulazio sa njima u viši rang. Izdvojio bih ulazak u Srpsku ligu sa Pukovcem, osvojeno treće mesto u Drugoj ligi Jugoslavije sa niškim Železničarem i naravno ulazak u Prvu ligu sa Dinamom – ikren je Jovanović.

Dinamo je za njega posebna priča. U prvenstvu su nadmoćno osvojili prvo mesto.

– Dinamo je moj drugi dom, posle porodice koja je na prvom mestu – navodi Jovanović.

Ono što Jovanovića očekuje je “vruć krompir” zvani Dinamo, koji nije nimalo nalik na onaj iz 2005. godine kada je prvi put stigao u klub.

Igrački pogon sastavljen od omladinaca i kadeta i pojedinaca, i onih iskusnijih, koji nikako da krenu napred, i isluženih veterana koji zbog posla koji su dobili moraju da igraju.

Inače, pripreme Dinama su počele u najvećoj tajnosti, 10. jula, kada je u prisustvu čelnika grada i Sportskog saverza izvršena prozivka. Na prozivci je bilo više funkcionera nego fudbalera, njih 13, pa se sutradan priključilo nekoliko omladinaca i kadeta, da bi se broj sveo na 18.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar