Crno naše, pa čuči



Vatrogasci su došli na vreme: porodica Ajetović ispod zapaljenog strujomera

U jednom momentu, bilo je između dva i pola tri noću, kad je sevnulo iz pravca kasarne, oslepelo me je. Udarilo je u štender, pa preko kablova u strujomer koji je počeo da dimi



 



Vatrogasci su došli na vreme: porodica Ajetović ispod zapaljenog strujomeraU kuću Velije Aletovića (56), poznatog vranjskog kovača, udario je grom prošle nedelje, u noći između 12. i 13. jula.

U tom momentu u kući je bilo osmoro ljudi, koje je samo čudo spasilo.

GORE NEGO 1999.

Kako je sve to izgledalo, priča Velijina supruga Nafa, dok on sedi na krevetu, uzdišući i brišući suze.

-Grom je udario u štender na našoj kući i zapalio strujomer.  Bilo je strašno, svi smo bili u kući, Velija i ja, potom sin Ajnur i snaja Tatjana, kao i unuci Nafa, Isen, Samanta i Aleks. Ma, kakvo bombardovanje 1999. godine, mi smo odmah u blizini “stare” kasarne, udar groma je bio toliko jak da ne može da se opiše – kaže Nafa, domaćica kuće.

Velija je bio budan. Kuća im je nedovršena, pa se borio sa vodom.

– U jednom momentu, bilo je između dva i pola tri noću, kad je sevnulo iz pravca kasarne, oslepelo me je. Udarilo je u štender, pa preko kablova u strujomer koji je počeo da dimi. Dim u celoj  kuća. Brzo smo decu izveli napolje na kišu, a onda sa gasili vodom. Mogla je struja da nas ubije, kažu nam posle vatroogasci – navodi Velija.

On ističe duboku zahvalnost vatrogascima koji su po pozivu odmah došli, a potom i radnici Elektrodistribucije.

Inače, Velija je sin pokojnog, još čuvenijeg vranjskog kovača, Ramiza Ajetovića. Radnju je držao u Gornjoj čaršiji.

Od kako se je razboleo, u januaru ove godine, više ne radi. Ne radi niko u njihovoj kući i dovijaju se na sve načine da prežive.

– Valjda će opština nešto da pomogne, obećao Drakče Stanojković, glavni za ove vanredne situacije, a i doći će ovi naši iz Romske kancelarije. Ako ne pomognu će bude “ crno naše, pa čuči” – završvaju priču Alija i Hafa.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar