The Beatles Revival i Merima Njegomir



,

Ovogodišnja manifestacija Dani Vranja biće održana od 28. avgusta do 1. septembra, i osim koncertnih dešavanja, predviđeni su održavanje sajma i promocija knjiga, prezentacija tradicionalnih jela, pozorišne predstave i književne večeri.



Dani Vranja biće svečano otvoreni u muzej kući Bore Stankovića, a tema dešavanja će biti vranjska pesma i muzika kao nematerijalno nasleđe Srbije.

U muzičkom delu programa će pored umetnika iz Vranja nastupiti Merima Njegomir, Ivana Selakov, Bojan Marović i tribjut bend iz Češke The Beatles Revival.



Po rečima gradonačelnika Antića, ova manifestacija će koštati oko 3.8 miliona dinara.

 

LIKOVNA KOLONIJA U VRANjU

Umetnici iz regiona u našem gradu

Ovogodišnja likovna kolonija Vranje 2013 koju organizuje Narodni univerzitet, a pokrovitelj je Grad Vranje,  počela je 15. i trajaće do 21. jula.

Organizatori su ugostili sedmoro umetnika iz Srbije i regiona koji će raditi u prostorijama Likovne radionice Narodnog univerziteta i okolini prema potrebi.

Po završetku rada svaki učesnik Likovne kolonije dužan je da ostavi dve slike po izboru organizatora.

Učesnici ovogodišnje Likovne kolonije su Irina Titijeva iz Skoplja Makedonija, Borislav Djukanović iz Beograda, Mirza Župljanin iz Novog Pazara, Milica Škrbić Škripina iz  Veternika, Diana Ignatova Miteva iz Varne Bugarska, Dejan Trajković Deks iz Vranja i Jug Stanković iz Vranja. 

Umetnici, gosti Vranja posetiće narednih dana kuturno istorijske spomenike grada, Vranjsku Banju i manastir Sveti Prohor Pčinjski.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar