Stošić ode u Suboticu



Fudbal se sanja, Kao Lazar Marković, Mlad ali ozbiljan

Fudbal se sanjaMarko Stošić, jedan od najtalentovanijih Dinamovih mladih fudbalera,  od ovog leta novi je član superligaša Spartaka iz Subotice i igraće za kadete tog kluba u Kvalitetnoj ligi Srbije..



Dete je Dinama, počeo je u klubu od petlića 2006. godine i prošao sve selekcije do kadeta. U svakoj selekciji bio je među najboljim igračima.

– Na probi u Spartaku bio sam još zimus, zahvaljujući selektoru RIS, Slađanu Miljkoviću iz Vladičinog Hana, a na preporuku trenera Joce Ristića. Fudabl volim, to je moj život, uvek sam želeo da pružim maksimum na treninzima i utakmicama. Za svoj napredak najviše dugujem treneru Zoranu Stanojkoviću Peci. Iz sezonu u sezonu konstantno sam napredovao, igrajući u napadu po levoj strani. Davao sam golove kao od šale što je moje najveće fudbalsko zadovoljstvo. Volim duele, one muške, da prođem i dođem u priliku da iskažem svoj jak i precizan šut. Puno sam radio i na centarpšutu – kaže Marko.



Poznat je kao gol majstor, koji je u sezoni igrajući za petliće, pionire ili kadete postizao između 20 i 30 golova.

– Nema nikave filozofije uspeha u fudablu. Prvo sreća, a onda rad i samo rad. Nije dovoljno dolaziti na treninge, već treba igrati fudbal sa drugarima u školskom dvorištu, na ulici gde nema saobraćaja, udarati loptom o zid i vežbati tehniku šuta, treba jednostvano biti u fudbalu 24 sata, znači i noću ga sanjati – ističe Stošić.

Stošić je redovno pozivan na selekcije RIS, gde je igrama skrenuo pažnju na sebe.. Na probi u Spartaku ostavio je odličan utisak. Tamošnji treneri su bili prezadovoljni viđenim i odlučili su da ga angažuju.

Joca Ristić, fudbalski trener smatra da Stošiću predstoji uspešna karijera.

– Marko će svoju karijeru i školovanje nastaviti u Spartaku, ja mu kao prvi trener i neko ko je bio u stalnom kontaktu sa instruktorom Miljkovićem želim svu sreću. Znam da je pred njim velika šansa, a da li će je iskoristiti zavisi isključivo od njega. Očekuje ga puno rada i odricanja, dosta teških utakmica i izazova, trebaće da  odoli iskušenjima, a lično verujem da hoće i da će pokazati pravi karakter, fudbalski i ljudski – tvrdi Ristić.

 

Kao Lazar MarkovićBOGDAN RISTIĆ, PIONIR DINAMA

Upornost se isplati

Bogdan Ristić, pionir FK Dinamo, igra na poziciji desnog beka i odlikuje se izuztetnim trkačkim.

– Ima sve karakteristike modernog odbrambenog fudbalera koji poseduje izuzetaan osećaj da krene u napad kada se za to stvore uslovi. Ima dobar cenatršut koji se često pretvara u golove jer na idealan način poslužuje svoje napadače. Iako je mlad, treneri ga cene zbog ozbiljnosti i načina na koji prilazi svakom treningu i utakmici. Ne štedi sebe ni protivnika, ostavlja srce na terenu i rođeni je pobednik – kaže za “Vranjsknj“ najmlađi profesionalni trener u Srbiji, Marko Jovanović, koji je trenirao Ristića.

Treneri Dragan Kostić, Joca Ristić, Nikola Ilić, Marko Jovanović i Zoran Stanojković puno očekuju od ovog mladog i darovitog pionira.

– Moj cilj je da nastavim sa radom, da na treninzima maksimalno učim, unapredim tehniku i budem jedna od uzdanica svog tima – Bogdan..  

 

Mlad ali ozbiljanVRANjSKA BANjA IZNEDRILA FUDBALSKOG BISERA

Ristić pred vratima Partizana

Lazar Ristić, kapiten petlića FK Dinamo, rođen 2000. godine zapao je za oko na ovogodišnjem Partizanovom fudbalskom kapmu, skautima beogradskog šamiona, igračkim legendama Momčilu Moci Vukotiću, Albertu Nađu i Dušanu Trbojeviću.

– Igram u napadu, volim da driblam i postižem golove. Naravno, i da nameštam šanse svojim saigračima. Trener Joca Ristić mi je dao savet da slobodno igram, da driblam i pokažem svoj talenat tamo gde sam najači – u igri jedan na jedan pred golom protivnika. Koristim brzinu što je dodatna moja prednost – kaže Lazar.

U minuloj sezoni dao je 24 gola u ligi petlića RIS, što ga izdvaja od njegove generacije u Vranju i čitavom Pčinjskom okrugu.

Kapm, koji je trajao od 6. do 16 juna, vodili su treneri Partizana, Milan Ristić i Nebojša Nešković, a bilo je oko 100 dečaka iz tog uzrasta.

– Valjda sam ušao u notes Partizanovih stručnjaka, a moja najveća želja, kao velikom Partizanovcu je da se što pre preselim u Beograd. Očekuje je me i Kapm koji osrganizuje region istočne Srbije u Brzeću na Kopaoniku gde su pozvani moji drugari iz regiona. Tamo ću biti od 6. do 13. jula – navodi Lazar.

Inače, Ristić je rodom iz Vranjske Banje, gde je počeo da igra fudbal, ali je odmah prešao u Dinamo i kod trenera Ristića i Ilića naperedovao najbrže moguće.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar