Tarapana najbolja u odbojci



Ekipe Vlase i Vojske, Tarapana, Poraz u finalu

NAPREDNjACI DAROVALI KOŠEVE
TarapanaDragan Nikolić, narodni poslanik SNS i funkcioneri te stranke Srđan Milošević, gradski većnik zadužen za saobraćaj, komunalnu delatnost i infrastrukturu i Dejan Stanojević, zamenik direktora Direkcije za razvoj i izgradnju, u subotu, 29. juna posetili su Vlase i uručili koševe OŠ “20 oktobar” i njenom isturenom odelenju u Golemom Selu.  Obe škole dobile su po dva koša koja su odmah postavljeni na oduševljenje mnogobrojne dece koja se okupila u školskom dvorištu.
Koševe je u ime škole primio direktor Slaviša Antić sa novim predsednicima MZ, Goranom Simonovićem i Zoranom Janjićem.



Ekipe Vlase i VojskeU subotu 29. juna u Vlasu održan je drugi po redu Memorijalni turnir “Radojica Ivanović” u malom fudbalu, odbojci i stonom tenisu. Turnir je tradicionalno organizovala OŠ “20. oktobar” u Vlasu na čelu sa direktorom Slavišom Antićem i MZ Vlase i Golemo Selo.

– Radojica Ivanović bio je učitelj u selu Lalince, živeo u Golemom Selou, umro od karcinoma pluća u 48.godini. Voleo je sport, naročito odbojku. Okupljao je decu, postavljao mrežu i učio ih osnovnim elementima igre. Bio je veliki čovek i drug, omiljen u kolektivu, posebno među decom  – navodi direktor Antić.



Za sve učesnike turnira škola je obezbedila ručak, koji je spremio školski kuvar Lazar Stanojković.

Rezultati:
Fudbal – Odigrana je samo utakmica za 1. mesto zbog lošeg  vremena, pobedila je ekipa vojnog Garnizona Vranje. Drugo mesto pripalo je mladoj ekipi iz Vlasa.
Odbojka – 1. mesto:  Tarapana iz Vranja; 2.mesto: Škola Vule Antić; borba za 3. mesto nije održana zbog nedostatka vremena
Stoni tennis – 1.mesto: Nebojša Cvetković, profesor škole “Vule Antić”; 2. mesto: Goran Cvetković, profesor  škole “Vule Antić”.

 

Poraz u finaluLETNjA KOŠARKAŠKA LIGA

Jug bez utešnog pehara

Košarkaši drugog tima vranjskog Juga izgubili su u trećoj, odlučujućoj utakmici baraža plej ofa za prvaka utešne grupe Letnje košarkaške lige od ekipe Radana iz Lebana, rezultatom 80:79.    

Vranjanci su propustili lepu šansu da na domaćem terenu pobede i potvrde dobre igre u ligi. Odlučile su nijanse i bolja igra gostiju u prvom poluvremenu.

Gostujuća ekipa je prva dva perioda igre rešila u svoju korist 27:17 i 19:18, dok su Vranjanci u trećem i četvrtom bili bolji 20:14 i 24:20.

Najbolji pojedinci u domaćem sastavu bili su Stefan Marković sa 35 postignutih poena, Lazar Stanković sa 21 i Aleksa Petrović sa 17. Oni su pokazali da su noseća snaga tima koji će u narednoj takmičarskoj sezoni predvoditi seniorsku ekipu Juga.

U prvoj utakmici plej ofa u Letnjoj seniorskoj ligi za košarkaše utešne grupe,  koja se igra van konkurencije, mlada vranjska ekipa Jug 2 savladala je Radan 2 iz Lebana sa 34 poena razlike, 89:55 (21:23, 26:18, 23:04, 19:10). Ova dva najbolja tima u ligi koja se igra van konkurencije bore se za pehar RKSJS.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar