Sledi plej of



Odluka u utakmicama sa KK Radan, A sad u kamp: KK Plej 017

JUG U “BETON” LIGI
KSS objavio je početne tabele košarkaških seniorskih liga Srbije za nastupajuću sezonu. Sastavi liga određuju se na osnovu ostvarenih plasmana klubova u prethodnom šampionatu.
KK Jug je u sezoni 2012-2013 ispao u 2. Mušku regionalnu ligu “Istok”, ispod koje samo postoji Letnja liga Leskovac.. To je četvrti rang takmičenja u Srbiji ako se ne računa Jadranska liga, koja je međunarodnog karaktera.
KK Jug ćei u narednom prvenstvu igtai protiv ekipa:  Radnik (Surdulica), Nibak (Niš), Mladost Vesna (Bela Palanka), Hajduk Veljka (Negotin), Radan (Lebane), Jastrebac (Aleksinac), Vlasotince i Zona Bojs (Blace).. Liga će brojati 12 klubova, a imena ostala dva kluba biće poznata po završetku Letnje seniorske lige. Glavni kandidati za ulčazak u ligu su BSK Junior iz Bujanovca, Danilo Bošković iz Gradelice i Topličanin iz Prokuplja.
Ovo je trenutna situacija koja može biti izmenjena do početka takmičenja, u prvoj nedelji oktobra, zbog odustajanja ili fuzionisanja nekih klubova.
KK Jug čeka šansu da se spoje dva leskovačka kluba Zdravlje 09 i Zdravlje Leskovac, odnosno bivši Borac, pa bi to mesto popunili vranjski košarkaši u 1. Muškoj regionalnoj ligi iz koje su i ispali.



Odluka u utakmicama sa KK RadanMladi košarkaši vranjskog Juga osvojili su prvo mesto u najnižem stepenu takmičenja u ligaškom delu Letnje seniorske lige grupa Jug timova van konkurencije.

Ta grupa služi za uigravanje mladih igrač i potvrđivanje njihovog talenta i potencijala. 



Košarkaši Juga su u subotu pobedili drugi tim Radana u Lebanu visokim rezultatom 83:55 i superiorno sa samo jednim porazom kao prvi završili ligaški deo takmičenja.

– Sve četvrtine vranjski košarkaši su rešili u svoju korist, pa i ne čudi ovako velika razlika u korist Juga. Jedini poraz u prvenstvu, Vranjancima je naneo upravo Radan i to u Vranju pa je ovo bio  pun revanš vranjskih košarkaša. Na kraju Jug je osvojio prvo, Radan drugo mesto, dok je Radnik iz Surdulice bio treći a Morava iz Vladičinog Hana, četvrta – ističe Srđan Nikolić Bubanj, košarkaši radnik i delegat na 1. Muškoj regionalnoj ligi..

Takmičenje u ligi nije završenio, igra se plej of za prvaka između ekipa Juga i Radana i to će rešiti u dve utakmice, eventualno u majstorici. Jug ima prednost domaćeg terena pa će prvi meč biti odigran naredne nedelje u Vranju i eventualno treća utakmica takođe u Vranju.

Za Letnju ligu KK Jug je licencirao 19 košarkaša, a većina od niih opravdala je očekivanja trenera Dejana Petrovića: Miloš Jovanović (1988), Dejan Milošević (1988), Darko Trajković (1990), Miloš Pterović (1994), Milan Jovanović (1995), Steafn Marković (1995), Aleksa Petrović (1995), Ivan simonović (1995), Lazar stanković (1995), Stefan Stojmenović (1995), Djorđe Djorđević (1996), Stefan Nikolić (1996), Mihajlo Rašić (1996), Nenad savić (1996), Steafn trajković (1996), Filip Trajković (1996), Andrija Petrović (19979, Danilo Petrović (1997).

 

A sad u kamp: KK Plej 017MLADI BUJANOVČANI NASTAVLjAJU NIZ USPEHA

Plej 017 dominirao u Ranilugu

Omladinski košarkaški klub Plej 017 iz Bujanovca, sa dve svoje selekcije mlađih pionira, učestvovao je na festivalu košarke i mini basketa održanom u Ranilugu na Kosovu i Metohiji, 19. juna i ostvario lep uspeh osvojivši pehare i medalje.

U svim utakmicama mladi Bujanovčani su dominirali i slavili sa velikom razlikom što dokazuje da se u klubu dobro radi u kontinuitetu po vrhunskim standardima.

Nenad Stajić, jedan od trenera kluba i glavni organiaztor rada u klubu navodi dalje aktivnosti kluba i škole košarke u Bujanovcu koja je već prepoznatljiva u Srbiji i uživa punu podršku KSS..

– Čeka nas prestižni internacionalni Kamp na planini Rudnik gde će boraviti 10 dana 35 dečaka i devojčica iz našeg kluba i trojica trenera. Biće to neponovvljivo iskustvo, pre svega, za decu – navodi Stajić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar