Pčinja spora za zonu



Nada da će Niška zona da se podeli u tri grupe: fudbaleri FK Pčinja

Nada da će Niška zona da se podeli u tri grupe: fudbaleri FK PčinjaFudbaleri Pčinje iz Trgovišta nisu uspeli da se kvalifikuju u Nišku zonu jer su u finalnoj utakmici izgubili od ekipe Topličanina iz Prokuplja, rezultatom 3:1. Novi član Niške zone je ekipa Topličanina iz Prokuplja.



Ovo je drugi put za redom da Pčinjani ne uspevaju da se plasiraju u viši rang, ovog puta sasvim zaluženo jer su fudbaleri Topličanina bili sporemniji, brži i efikasniji.

Atmosfera za vreme utakmice je bila fantastična jer je bilo preko 1000 gledalaca, pristiglih iz Trgovišta i Prokuplja, koji su sve vreme zdušno bodrili svoje ljubimce.



Prvih pola sata bilo je po nekoliko prilika na obe strane, a onda je proradio najbolji igrač gostiju Mladenović i doveo Topličanin u vođstvo. Mladenović je sa lakoćom prolazio kroz odbranu Pčinjana i bio nerešiva enigma za spore igrače iz Trgovišta.

Prokupčani su prvo poluvreme rešili u svoju korist, rezultatom 1:0.

Za fudbalere Pčinje veliki peh bio je i rani izlazak sa terena kapitena i najboljeg igrača Milana Milenkovića.

U drugom poluvremenu nakon jednog prekida dolazi do izjednačenja kada Nedeljković koristi nesmotrenost štipera Topličanina i daje nadu da je moguć preokret.

Ipak, mnogo spremnija, mlada i poletnija ekipa Topličanina kreće u napade, stvara šanse i na kraju postiže golove preko nezaustavljivog Mladenovića i Cvetkovića.

Utakmica je bila previše ošta, ali sudija Živković je bio autoritativan i podelio je četirio crvena kartona, po dva obema ekipama i šest žutih.

Za fudbalere Pčinje ostaje nada da će FS RIS doneti odluuku da se Niška zona podeli na tri nove zone i da će tada po ključu postati čalnovi zone Jug zajedno sa vranjskim Dinamom i bujanovačkim BSK-om.

Ono što treba da ih zabrine to je nedopustiva fizička nespremnost ekipe u kojoj su nastupali provereni srpskoligaški fudbaleri poput Miodraga i Bojana Djorđevića, Milenkovića, Dimića… Ekipa koja ima snage samo za jedno poluvreme ne zaslužuje da igra u višem rangu.

FK TOPLIČANIN (PROKUPLjE) – FK PČINjA (TRGOVIŠTE) 3:1

Strelci, 1:0 Mladenović u 40.om, 1:1 Nedeljković u 64.om, 2:1 Mladenović u 79. i 3:1 Cvetković u 88.om minutu. – Niš, Stadion Cara Konstantina na Bubnju, Gledalaca:1200, Sudija: Aleksandar Živković (Niš) 8, Žuti kartoni: Marković, Cvetković i Vučetić (Topličanin), Dimić, M. Djorđević i Velinović (Pčinja), Crveni kartoni: Rajković i Paunović (Topličanin), Živković i M. Djorđević (Pčinja).

TOPLIČANIN: Novaković 7, M. Krstić 6,5, Ilić 7, Rajković 6, Marković 6,5 (Vučetić 7,5) Jović 7,5 Stamenković 6 (Stanisavljević -), Sudimac 6,5, P. Mladenović 8, Dinčić 7 (M. Kostić -), i Cvetković 7.

PČINjA: Simić 6,5 Paunović 6, Smiljković 6,5 Aleksić 6,5 Velinović 7, Živković 6, M. Djorđević 6, Nedeljković 7, B. Djorđević 6, Milenković – (Zdravković 7), Dimić 6,5 (M. Krstić -).

Igrač utakmice: Mladenović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar