Nika je optužio Kantara za paljevine



Ako mi zapale ovaj auto kupujem BMW ili AUDI

Na sastanku u MUP-u, Dragan Nikolić i Srdjan Milošević su optužili Dejana Nikolića da stoji iza paljevina. Bili su spremni da to i potpišu



 



Ako mi zapale ovaj auto kupujem BMW ili AUDIBranimir Stojančić, gensek vranjskih socijalista, odnedavno vozi „pežo 308“. Promenio je samo model istog, francuskog proizvođača, pošto mu je novembra prošle godine izgorela „dvestašestica“.

– Ako mi zapale i ovaj auto, kupujem BMW ili „audi“ – najavljuje u razgovoru za Vranjske Stojančić, gradski većnik za socijalna pitanja, i dodaje da je iz džepa platio 500 evra za opravku komšijskog automobila oštećenog kao kolateralna šteta.

KO JE OVDE LUD

Razgovaramo u njegovom kafiću „Sirijus“, gde ni moćne prskalice ne mogu da ublaže prepodnevnih plus 35 stepeni.

Stojančić ovih dana pažljivo prati suđenje optuženima za paljevine po gradu, ne samo zato što je za njegov „pežo 206“ osumnjičen Miloš Žaba Mladenović, u to vreme kolega odbornik sa liste naprednjaka, koji su od prošlog leta u koaliciji sa SPS. Paljevine su, naime, odavno prevazišle „crne hronike“ po medijima i utiču na politički život, iako glavni akteri priče tvrde suprotno, posebno nakon svedočenja gradonačelnika Zorana Antića, kome je takođe zapaljen automobil, juna 2011.  

Podsetimo se da je Antić otkrio kako mu je Dejan Nikolić Kantar, takođe osumnjičen za paljevine, rekao da iza svega stoji Dragan Nikolić, narodni poslanik i prvi čovek SNS u Vranju.

Konačno, Stojančić važi za otvorenog sagovornika, uz to odlično upućenog u sva gradska dešavanja.

Vranjske: I dalje tvrdite da paljevine ne utiču na politički život i da je koalicija SPS i SNS stabilna:

Stojančić: Da. Koalicija dobro fukcioniše, a mi smo se još ranije dogovorili, to je deo našeg sporazuma, da takozvana bočna dešavanja ne utiču na nju. Osim toga, ne verujem da postoji neko toliko lud da kriminal uvuče u politiku ili obrnuto.

Ako, kao što kažete, paljevine nemaju veze sa politikom, šta onda ima veze? Koji su to razlozi da izgore automobili trojice socijalista (vaš, Antićev i Nikole Stojanovića, šefa SPS omladine)?

– Samo zastrašivanje, ne vidim druge razloge. Jer, nekome nije odgovaralo kad smo ušli u otvorenu borbu protiv kriminala, sa ciljem da se konačno otkrije ko pali ne samo automobile poslednjih godina, i što smo došli do toga da je Vranje sada miran grad. Sve se to poklonilo sa dolaskom Slađana Velinovića na čelo Policijske uprave Vranje novembra 2011.

Ko su ti ljudi koji se bave zastrašivanjem?

– Ovde su nebitni likovi koje mediji označavaju kao „vranjske piromane“, nedavno pušteni iz pritvora, likovi poput Miloša Mladenovića Žabe. Čitav proces neće imati smisla dok se ne otkrije ko je nalogodavac a ko finansijer paljevina. To sam i Žabi rekao, nemam ja ništa lično protiv njega, viđamo se po gradu i javljamo jedan drugom. Biće mi žao tog dečka ukoliko bude robijao zbog nečijih interesa.

Ako su oni nebitni, ko je onda bitan?

– Onaj ko ih iskorišćava, pogrešno usmerava i zloupotrebljava to što su ovi momci možda željni ovakve slave. Neki od ovih mladih ljudi, 28. decembra prošle godine kada su hapšeni, u džepu nisu imali ni 20 dinara.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar