Dve prve nagrade za GodDamn iz Vranja



Nakon višenedeljnih kvalifikacija, momci iz benda GodDamn svirali su pred punom baštom KST-a u finalu Belgrade Demo Fest Live-a održanog u nedelju, 23. juna, a u svoj grad se vratili sa dve osvojene nagrade. U konkurenciji od deset najboljih demo bendova u Srbiji, četvorka iz Vranja osvojila je, po glasovima novinarskog žirija prvo mesto, dok je pevač benda Miodrag Dimitrijević Šima proglašen za najboljeg pevača festivala.



Bilo je jako neizvesno prilikom odlučivanja o pobedniku, a taj zadatak je imao stručni žiri sastavljen od muzičara, potom novinarski žiri i publika koja je od četvrtka do nedelje imala priliku da na fejsbuk stranici festivala glasa za svoje favorite. Sveukupni pobednik festivala na osnovu glasova muzičkog žirija i publike ipak je bend „Ućuti pas!“ iz Lazarevca, kome je  novinarski žiri dodelio drugo mesto. Vranjancima je glavna nagrada izmakla zamalo iz ruku zbog nedovoljne podrške prilikom glasanja na fejsbuku.

Nakon učešća u finalu u koje su se plasirali među više od 70 bendova, GodDamn je dobio mogućnost da nastupi na brojnim festivalima u regionu, Revolution Fest u Kumanovu, Reload u Vladičinom Hanu, Beer Fest, Arsenal Fest, Lake Fest u Nikšiću, Rok fest u Pančevu, nastup u Slavonskom Brodu i turneja u Poljskoj, Bugarskoj i Srbiji. Krajem leta očekuje se izlazak i njihovog prvog izdanja sa autorskim pesmama.



 

FESTIVAL PANTOMIME

Arven Ajzenberg u Vranju

Drugi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest, biće održan u Vranju 28. i 29. juna u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Festival je prošle godine pokrenut sa idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe ljudi sa hendikepom nedostatka sluha i govora i da se izbrišu razlike koje ih čine odsutnim sa umetničke scene i u društvu uopšte.

Tokom dva dana u Vranju će u Domu vojske biti izvedene četiri predstave pantomime –  dve profesionalne predstave i dve predstave pantomime sa gluvim i nagluvim glumcima. I ove godine biće premijerno izvedena predstava koja je nastala u produkciji P(h)antomfesta, ostvarenje Omnibus Plus, u režiji glumca i profesionalnog pantomimičara iz Skoplja Trajčeta Gjorgieva, u kojem glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje. Igraće se i predstava iz Rumunije Nas dvoje, Noć/Romeo i Julija iz Srbije i Izuzeci od gravitacije – predstava čuvenog pantomimičara Avnera Ajzenberga koji u Vranje dolazi iz SAD. Ulaz na sve programe je slobodan kao i prethodne godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar