Biser iz Banje



Marko Hristić

Marko HristićMarko Hristić nastupa za pionire Dinama i još jedan je od fudbalskih bisera koji stupa na fudbalsku scenu.



Počeo je FK Vranjska Banja, kod trenera Aleksandra Antića, a istakao se posebno na takmičenjima osnovnih škola,  a na republičkom je izabran u najbolji sastav školske ekipe Srbije.

– Radi se o perspektivnom mladom igraču sa odličnom tehnikom koju maksimalno koristi u situacijama jedan na jedan. Igra na poziciji ofanzivnog  veznog po levom boku, a može i u špicu što dokazuje svojim golgeterskim umećem. Sjajan u igri jedan na jedan jer ima dribling koji je nerešiv za odrambenog igrača, zato ga treba što više podsticati na individualnu igru i razvijati mu kreativnost jer često napravi višak igrača u napadu za svoj tim i  permanetna je opasnost po protivnički gol – navodi Joca Ristić, trener.



Hristić je, po njemu, ne samo strelac već i odličan asistent u igri.

– Ima korektnu brzinu i dugačak korak. Jedan od onih igrača koji mogu da naprave razliku i jednim potezom reše utakmicu. Ima puno prostora da napreduje, mora da radi i popravi duel igru kao i igru u defanzivi, da više radi za tim u nekim situacijama. Igru glavom takođe mora da popravi. Radi se o klasičnom napadaču, voli fudbal, dobar je u primeren na treninzima i ima sve preduslove da jednog dana prevaziđe sredinu u kojoj trenutno igra – tvrdi Ristić.

 

MILOŠ TASIĆ U REPREZENTACI

Pocepao “desetku”

Miloš Tasić, stelac SK Vranje, isvojio je dve zlatne medalje na prvenstvu centralne Srbije odžanom u Ćupriji, 23. juna. Zasić se oktio zlatom u kategoriji juniora u disciplinama 60 ležeći i trostav 3×40.

U seniorskoj kategoriji u obe discipline osvojio je srebrne medalje. Melanija Zdravković u kategoriji juniorki osvojila bronzanu medalju u disciplini trostav 3×20 metaka.

Tasić je odmah nakon nastupa u Ćupriji odputovao za Novi Sad na pripreme sa reprezentacijom gde će se pripremati za predstojeće prvenstvo Evrope koje se održava krajem jula meseca u Hrvatskoj – navodi Bogdan Mitrov, trener SK Vranje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar