Besplatne radionice za mlade



Za vreme letnjih meseci u Vranju mladi uglavnom svoje slobodno vreme provedu na nekom od gradskih bazena ili u lokalima i malo je prilika za neke druge aktivnosti. Razgovarali smo sa Nemanjom Dejanovićem iz vranjske Kancelarije za mlade o prilikama za društveni aktivizam mladih ovog leta.



Hoće li ovog leta biti radionica i prilika za volontiranje?

– Početkom jula krećemo sa projektom Mladost nam je ista koji realizujemo u saradnji sa KZM Trgovište i udruženjem građana Modus, sa ciljem da poboljšamo kvalitet provođenja slobodnog vremena mladih. U okviru ovog projekta koji će biti aktuelan naredna tri meseca mladi od 15-30 godina iz Vranja, Trgovišta i Vranjske banje će moći da učestvuju u raznim radionicama, turniru u uličnom basketu i imaće priliku da pogledaju neki od filmova koji će biti projektovani na otvorenom.



O kakvim radionicama se radi?

– To je niz radionica koje će u Vranju i Trgovištu biti realizovane u toku jula i avgusta, a u Vranjskoj banji avgusta i septembra. U pitanju su radionice reciklaže, mala škola fotografije i izrada grafita, a njih će voditi lokalni stručnjaci tih oblasti. Pored radionica, biće organizovan turnir u uličnom basketu i takmičenje !!! DJ – eva sa teritorije Vranja, koji će napraviti zajedničku žurku.  Na međunarodni Dan mladih 12. avgusta, biće predstavljeni radovi sa radionica i održaće se finalni meč turnira u uličnom basketu između ekipa iz Vranja i Trgovišta.

Kome se mogu obratiti svi zainteresovani za učešće?

– Cilj nam je da se što više mladih uključi u projekat, pošto u ovom gradu nema mnogo ovakvih prilika. Svi koji imaju između 15 i 30 godina i žele da kvalitetnije provedu slobodno vreme preko leta za sve informacije mogu se obratiti Kancelariji za mlade, a konkurs kreće od 1. jula.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar