Retrospektiva



Za nama ostaje nedelja koj će ostati zapamćena po pokušaju ubistva u Jalašnici i privođenja zakonu vinovnika čina. Inače, za sedam dana na drmovima je bilo šest saobraćajki u kojima su lakše povrede zadobila tri lica, dok je petoro vozača “upecano” pod dejstvom alkohola. U istom periodu u osam slučajeva su narušeni javni red i mir.



 

Vandali oskrnavili spomenik



SUBNOR iz Vranja podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica posle vandalizovanja spomenika Oslobodiocima Vranja u Drugom Svetskom ratu.

Iako su najpre bili neobavešteni o krađi bronzanih natpisa sa spomenika,  članovi SUBNOR-a su u sredu zatražili pomoć grada kako bi oštećenje spomenika bilo što pre sanirano.  Bliži se 7. septembar, kada će pored ovog spomenika biti obeležena 72. godišnjica Dana ustanka u Srbiji.  Sa spomenika koji se nalazi ispred Učiteljskog fakulteta  nepoznati počinioci ukrali su devet slovnih simbola od mesinga visine 22 santimetra i debljine od jednog santimetra.

Miodrag Velinović, sekretar SUBNOR-a u Vranju, kaže da je dopis dostavljen Gradskom veću i gradonačelniku Zoranu Antiću, jer je za ugradnju novih simbola potrebno obezbediti sredstva.

– Skinuti su simboli težine od tri kilograma koji su izliveni u bronzi. Ugradnja novih koštaće 55.000 dinara. – kaže Velinović.

On objašnjava da je prošle godine sa spomen česme Verici Djorđević, koja se nalazi u Petoj mesnoj zajednici u Vranju ukradena kompletna spomen ploča od mesinga, a pre toga  i kripta sa Spomen kosturnice poginulim ratnicima 1912. – 1918. koja se nalazi na Šapranačkom groblju, težine 55 kilograma.

Spomenik Oslobodiocima Vranja u Drugom Svetskom ratu podignut je 7. septembra 1985. godine.

 

Pokušaj ubistva u Jelašnici

Pripadnici policije u Surdulici doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati Miljana S. (1978) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sve se dešavalo u selu Jelašnica, po kome Miljan i nosi poznati porodični nadimak.
Policija sumnja da je došlo do svađe Miljana i Ljubiše M. (1966), koji je, pretpostavlja se, verbalno napao Miljanovog oca.
Svađi je prisustvovalo više ljudi,  a policija tereti Miljana S. da je u svom dvorištu ispalio više hitaca iz pištoljaa, od kojih je jedan bio u pravcu Ljubiše M.
Na licu mesta nije bilo povređenih.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Višeg suda u Vranju. Miljan je, inače, brat Nebojše Stojanovića, člana SNS i direktora JP Uprava Banje.

 

Izgoreo kamion sa lubenicama

U sredu oko pola šest izgoreo je kamion sa lubenicama na na uto putu E 75, kod mesta Rakovac u opštini Bujanovac, povređenih nema potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policiji.

„Požar je izbio na poluprikolici teretnog vozila, marke „volvo“ sa hladnjačom. Vozilom je upravljao makedonski državljanin S.S. (40). Uviđaj je izvršen na licu mesta, a uzrok će biti utvrđen veštačenjem“, kažu u policiji.

Očevici požara kažu da je kamion koji je prevozio lubenice izgoreo u trenutku , ali da je činjenica da je vozač uspeo da otkači kabinu sprečila katastvrofu većih razmera.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar